Rozsudek smrti

Povídka od: Stephen Michael Stirling
Z knihy: Nebezpečné ženy


Je-li jediným, co zbylo mezi vámi a totálním kolapsem civilizace, zákon, je zapotřebí někoho dostatečně tvrdého na to, aby ho prosadil - bez ohledu na cenu.

Originální název:

Pronouncing Doom


Rok vydání originálu: 2013

Komentáře (3)

Přidat komentář

Jája92
23.08.2020 1 z 5

Ačkoliv téma znělo zajímavě, vůbec mě nezaujalo jeho zpracování.

Kee
06.05.2019 3 z 5

Tématika klanů v postapokalyptickém světě je poměrně sympatická; poněkud rozpačitěji se stavím k prezentované víře, která se zdá být mixem keltských božstev a Wiccy (ve které se příliš neorientuji). Celá povídka je postavená na soudním procesu, jenž má poměrně dobře vybudovanou atmosféru, ale jinak stojí na vratkých nohách. Škoda - možná kdyby se vařilo z méně ingrediencí...

P.S.: Osobně mi začíná vadit, že mnoho současných autorů používá klasické slovo s velkým počátečním písmenem pro naznačení významné události ("Změna"). Chtělo by to něco zvučnějšího. Anebo se vyvarovat potřebě všechno pojmenovat.


cori
08.05.2016 3 z 5

Povídka z postapokalyptického světa, kde přestala fungovat elektřina stroje a velká města byla zachvácena požárem. Lidé se mu věnují zemědělství a po vzoru svých předků zakládají klany.Náčelnice klanu musí vyslovit ortel nad viníkem, který porušil zákony klanu. Nejde ani tak o akci jako o otázky o morálce společnosti a spravedlnosti.