Rasová válka

Povídka od: Randy Stradley
Z knihy: Predátor omnibus. Kniha druhá


Odehrává se na několika místech v minulosti a současně v roce 1990. Navštívíme Keňu, Arizonu, Ilinois a Angolu, místa, která spojuje jedna událost. Tou je lov predátorů a Predátorů. Skupina pěti lidí se snaží chytit živého Predátora.

Originální název:

Race war


Rok vydání originálu: 1993

Komentáře (2)

Přidat komentář

Terva
31.03.2023 4 z 5

Scénář: Randy Stradley
Kresba: Jordon Raskin a Lauchland Pelle
Inker: Rick Bryant
Barvy: Matt Hollingsworth +1
Titulní list: Dave Dorman

Brutálně vyhlížející titulní kresba tak nějak naznačí, o čem tento příběh bude. Je to o válce. O válce mezi lidskými tvory a predátory. Opět další velmi pěkně nakreslený příběh. Mixovaná komiksová okna, změny prostředí poznáte úplně bez problémů a obrázky jsou plné detailů. Tak se mi to líbí. Najdete tu i několik perfektních celostránkových kreseb. A ty za to opravdu stojí.

Citát: Jen mocnější omluví své násilné činy jiným důvodem, než je přežití.

Obsahově je to o válce mezi lidmi, zvířaty a Predátory. V jednu chvilku je to sportovní lov, pak trocha z kriminálního žánru a pak třeba o holém životě ve věznici. Obsahově se části příběhu dost střídají, ale mají jedno jediného jmenovatele. Tím je Predátor na lovu. Jedná se o nejdelší povídku v příběhu a možná díky té délce, není příběh tak poutavý. Do plného počtu mu prostě něco chybělo.

Citát: Predátor, který zapomene na své zásady, na svůj přirozený vývin, představuje nebezpečí pro všechny ostatní tvory.

Terva
27.05.2015 4 z 5

Celkem slušný příběh, ale kresba se mi vůbec nelíbí. Já vím, ono se to kritizuje, ale prostě nelíbí. Malá ochutnávka. Když mám náladu, tak mi zčerná duše.