Raisa Stěpanovová

Povídka od: Carrie Vaughn
Z knihy: Nebezpečné ženy


Povídka čtenáře zavádí na frontové linie Ruska v nejtemnějších dnech 2. světové války a předkládá nám příběh mladé ženy vydávající se na ty nejnebezpečnější bojové mise, která je odhodlaná splnit svoji vojenskou povinnost za každou cenu, i kdyby přitom měla přijít o život - což se může velmi snadno stát.

Originální název:

Raisa Stepanova


Rok vydání originálu: 2013

Komentáře (3)

Přidat komentář

Jája92
18.08.2020 4 z 5

Myslela jsem si, při přečtení anotace povídky, že mě příliš bavit nebude,ale nestalo se tak. Vyprávění Raisy o její účasti ve druhé světové válce coby pilotka mě zaujalo a líbil se mi popis bojů i líčení každodenních strastí. Jen mi je líto, že od autorky nejsou v češtině knížky o Kitty, neboť jejich anotace mě zaujala.

Kee
13.01.2019 4 z 5

Váhala jsem mezi 3 a 4 hvězdami, ale nakonec pro námět a jeho důkladné zpracování dávám vyšší hodnocení. Autorčin literární projev mi však nepřišel dostatečně osobitý a zapamatovatelný, ačkoliv je na úrovni. Asi jsem jednoduše zmlsaná jinou četbou.


cori
01.05.2016 4 z 5

Příběh pilotky jaka, která touží po 5 sestřelech, aby se stala esem. Žádné nadpřirozeno, ale celkem výstižné vylíčení každodenního boje o přežití na východní frontě, tentokrát z pohledu ženy letkyně.