Panicové

Povídka od: Diana Gabaldon
Z knihy: Nebezpečné ženy, Sedm kamenů lásky a ztráty


Mladý Jamie Fraser, pozdější hrdina série Outlander, je v roce 1740 přinucen odejít ze svého domova ve Skotsku a vydat se do světa, kde ho čeká řada nových zkušeností, příjemných i nepříjemných a některých dokonce velmi temných a nebezpečných.

Originální název:

Virgins


Rok vydání originálu: 2012

Komentáře (6)

Přidat komentář

Tina.T
14.03.2024 2 z 5

Povídka ze světa Cizinky, aneb co se stalo, než Jamie potkal Claire...
Asi fanoušek Cizinky ocení více povídku z tohoto světa, přišlo mi, že to napsala na zakázku do knihy a je to na tom znát. Průměrné, neoslovilo mě to.

Jája92
21.08.2020 3 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem četla Cizinku, nebyla pro mě postava Jamieho velkou neznámou. Jsem ráda za rozšiřující povídku o Jamiem, ze které vytvořila autorka samostatnou knihu. Gabaldon zvládá bravurně vyprávění a dokáže vtáhnout do děje, ale jsem si vědoma, že pro někoho, kdo nezná autorčinu sérii, nebyla pro něj tato povídka nijak výjimečná.


Kee
04.04.2019 3 z 5

Opravdu jsem váhala mezi 3 a 4 hvězdami, ale nakonec dala průměr; obávám se, že jsem se nechala strhnout očekáváním, jelikož vím, že Diana Gabaldon je velmi úspěšná. Příběh jako takový se zdá dobrý, je vidět, že si autorka udělala rešerši o životě židů v 18. století. Zápletka není špatná, postavy vcelku sympatické a některé slovní obraty jsou elegantní.

Problémem je, že jsem se nedokázala nechat vtáhnout, a tak berte mé hodnocení jako čistě subjektivní záležitost.

Kamcatak
04.04.2017 4 z 5

Brzy vyjde i jako samostatná kniha: http://www.databazeknih.cz/knihy/panicove-326300

Kamcatak
04.04.2017 4 z 5

Pro mě skvělá povídka rozšiřující informace co známe o Jamiem Fraserovi ze série knih Outlander. Příběh poskytuje napětí, boj, ale i diplomacii, bratrské pouto mezi dvěma přáteli, a taktéž i tragédii.
Mile mě překvapilo židovské téma, které jsem nečekala a autorka opět ukázala, jak bravurně dokáže do svých příběhů zahrnout historické poznatky z dané doby.
Pro nečtenáře románů série Cizinky příbeh pochopitelně nemá takovou cenu a možná jim zdaleka nepřijde tak zajímavý.

cori
08.05.2016 4 z 5

Jamie se ve Francii přidává ke skupině žoldnéřů, jejímž členem je jeho nejlepší přítel Ian. Společně touží po prvním sexu, bojují s lapky a chrání ženu v ohrožení. Akční povídka s trochou informací o životě židovské komunity v 18. století. Oba hoši byli celkem sympatičtí.