Ostrov

Povídka od: Mike Mignola
Z knihy: Podivná místa


Po incidentu v příběhu Tři přání se Hellboy dostává na podivuhodný ostrov, kde se setká z 500 let mrtvým knězem, který mu posléze prozrazuje jeho minulost i osud.

Rok vydání originálu: 2005

Komentáře (2)

Přidat komentář

Kate18
25.03.2020 5 z 5

Skvělé! Mignola se vytasil s citátem z Bílé velryby a navíc povídka začíná úžasnou námořnickou písní. Hellboy si opět pěkně užívá a potká na moři i pár starých známých. Navíc starého kněze, který mu odhalí jeho minulost a čím se měl stát. Ale to by nebyl Hellboy, kdyby se tím nechal unést.

Terva
01.11.2019 5 z 5

Když burácelo temné moře
zuřící a zplna nezkrotné bouřné větry duly,
tam nahoře v lanoví
šplhali námořníci,
suchozemské krysy zalezly do podpalubí.

Jo ho hó, krásná je píseň na počátku tohoto příběhu. Jmenuje se Mořská Panna a je to stará námořnická píseň. V poznámce pod čarou se píše, že jí osobně přeložil Šéfredaktor Comics Centra Václav Dort. Je tu ještě jeden podobný odkaz. Na fil Bílá velryba s Gregory Peckem a že si to Hellboy pěkně vychutnal, když ho citoval. No, prostě, zase mě Mignola pěkně překvapil.

Malá ochutnávka:
Tumáš! Ze středu Pekel tě bodám! A s nenávistí na tebe plýtvám posledním dechem! Ó, ty jedna prokletá.... Myslíš si, že mě utopíš? Tak to budeš muset předvést něco lepšího než....a do hajzlu!

Tento příběh obsahuje ještě Epilog, je velmi zajímavý. Vybral jsem opět několik citátů, většinou z úst samotného Hellboye. Při čtení jsem poslouchal pekelnou kapelu Behemoth a jejich studiové album Satanica z roku 1996. Což je ke čtení Hellboye přímo motivační hudba.

Citát: Kámo, znal jsem pár užvaněnejch chlápků, ale ty jseš nepřekonatelnej.