Od mámy z lásky

Povídka od: Aleš Novotný
Z knihy: Nejkrásnější dárek


Popis není zatím k dispozici.

Komentáře (7)

Přidat komentář

dawson321
24.12.2021 5 z 5

Silná a emočně plná povídka. Moc se mi libila.

pogmanka
13.01.2021 5 z 5

Na mě povídka působila opravdu silně. Moc pěkně napsané a silné.


ElikaS
01.01.2021 4 z 5

Tohle byla taková klasika, sice je příběh klisé a po emocionální stránce hodně tlačí na pilu, ale celkem se mi líbila a odlehčovala atmosféru sbírky.

NikolaVyb
07.12.2020 2 z 5

Bohužel, vzkaz na kazetě od maminky na mě emočně nepůsobil jak by měl. Bylo to nicneříkající klišé. Nalezená náušnice další klišé. Ne, tohle se mi nelíbilo.

Katte192
09.11.2020 3 z 5

(SPOILER) A on tu náušnici samozřejmě našel. Osmnáct let, takže kazeta se vzkazem a samozřejmě hluboké prozření, že k Vánocům chceme jen ten úsměv a obejmutí. Co mi to jen připomíná? Ok, nebudu ale tak přísná. Někdy je třeba věřit na zázraky, ale ono naivní poselství, že stačí věřit a nic pro to nedělat, se mi zkrátka nelíbí. Přítel prostě "pochopí", samozřejmě náhodička letos poprvé (a zrovna tehdy když se ztratí náušnice a objeví kazeta) tráví Vánoce s námi (jaká náhoda, že?), kazeta prostě funguje, video samozřejmě máme. Pustá černá díra se zacelí a vše je super. Nepotřebujeme žádný čas zpracovat informace. - kruci, slíbila jsem, že nebudu ironická. Omlouvám se, plně chápu, že někdo to má rád, na mě to ale bylo až moc. Jako si na zmrzlinu nakapat med, a obalit ji do cukrové vaty. Na druhou stranu, dává to jakési vyvážení celé knize. Na závěr opět zdůrazním, že tohle je jen můj pohled, můj názor a že pevně věřím, že se najde zástup lidí, kteří atmosféře propadnou, budou ji milovat a hlavně se k ní s láskou vracet.

vendy6619
06.11.2020 5 z 5

Alešova povídka byla opravdu nádherná! „Když budeš věřit stanou se zázraky.“ Další naprosto úžasný citát, který stojí za to si zapamatovat! Takže děkuju Aleši, že jsi mě dokázal rozbrečet těmi slovy! Protože jsem asi zase jenom potřebovala od někoho připomenout, že každý lásku potřebujeme. Děkuju! Nádherná povídka! NÁDHERNÁ! Z téhle povídky jsem si musela pustit vánoční písničky, protože ta atmosféra tam byla úžasná!

zpetkeknize
06.11.2020 5 z 5

Tématika téhle povídky se mi hrozně líbila, a ačkoliv mě hlavní hrdinka občas docela štvala, tak její přítel byl zkrátka nejlepší chlap pod sluncem od začátku do konce! A táta taky, takže zkrátka chlapi v téhle povídce vedou. :D