Noc oživených nekromantov

Povídka od: Dušan D. Fabian (pseudonym)
Z knihy: O krok před peklem


Walter se vydává do Německa, samozřejmě že zadarmo, vlakem na konferenci nazvanou „Odborný seminář resuscitační medicíny, což nekromantsky znamená „International conference of necromant“. Jeho přednáška se povede a už se těší na hudební večírek. Jenže něco se stane, zhasnou světla a pak to … se celé posere. Nekromanti se ocitají ve spárech smrti. Přežije Walter i ostatní tento útok?

Rok vydání originálu: 2018

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
27.04.2018 4 z 5

Hŕba mŕtvol,
odtrhnuté končatiny,
povaľujúce sa nápoje,
osamotené tenisky,
stratené lodičky...

Tedy, abych přiznal barvu, od mistra Dušana „Dukeho“ Fabiana jsem čekal smrtelnou explozi smíchu na pokraji Pekelného kotle, ale tohle mi moc humorné nepřipadalo. Nejdříve mi bylo Waltera líto a pak jsem se bál, že umře. Mistr Fabian mě mile překvapil knihou „Živého mě nedostanou“, ale tohle je temnější a smutnější.

Malá ochutnávka:
Nemalů skupinu nekromantov tvorili konzervatívci, vyštafírovaní podobne jako Walter do staromódnych šiat s volánkami a čipkami. Väčšina však bola oblečená omnoho ležérnejšie: v čiernych rolákov alebo košiliach, rifliach a teniskách. Medzi mladšími ročníkmi bol pomerne rozšírený gotický outfit, prípadne deathmetalová rovnošata.....

Naozaj, táto poviedka je psána Slovensky. Tak se moc nemračte a oživte si tento, pro čehuny, již skoro mrtvý jazyk.

Walter a jeho oneman show je velmi povedený příběh a nakonec mě mile překvapila pointa. Dobré, jen toho humoru mi scházelo.

Citát: Tak pohni zadkom, mág, a všetkých tých samopalníkov spál na prach alebo premeň na žaby!