Nepřítel Impéria

Povídka od: John Wagner
Z knihy: Star Wars omnibus: Boba Fett


Star Wars: Boba Fett – Enemy of the Empire #1-4
Scénář: John Wagner Kresba: Ian Gibson a John Nadeau Obálku nakreslil: Ken Kelly

Přibližně tři roky před bitvou u Yavinu...

V nejtemnějším období povstání, kdy se Mrtvá ruka Impéria natahovala po celé Galaxii a hrozila, že rozdrtí vše ve svém sevření, se velitel Imperiální flotily Darth Vader, pán ze Sithu, setkal s nájemným lovcem Bobou Fettem. Tento příběh, který doposud nikdo nevyprávěl, pojednává o onom smrtícím setkání – a o strašlivém tajemství, které mohlo změnit osud války.

Originální název:

Star Wars: Boba Fett – Enemy of the Empire #1-4


Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
02.05.2020 5 z 5

Jaký má tvá existence smysl,
když víš,
že je budoucnost předurčena?.
Co se má stát, stane se.
Nemůžeš to změnit.

První povídka a hned první překvapení. Příběh nakreslili dva malíři Ian Gibson – náš starý známý z jiných Star Wars příběhů - a John Nadeau, který má dost prsty v sérii Aliens. Oba použili modrou barvu s příchutí zelené a trochu oranžové. Výsledek je dost fascinující barevná hra a byla lahoda tento příběh vnímat pohledem malíře. Krásnou obálku tohoto sešitu jsem zmiňoval v hlavním komentáři k této knize.

Citát: Přestaňte pitomě naříkat! Neslyším své vlastní myšlenky!

A i po stránce scénáře je to povedené. Je fakt, že jsem se musel smát, i když je to vážný příběh. Ale sledovat bratry prastarého řádu Pesimistů – no, smíchu se neubráníte. Odpusťte mi, na chvíli se mě zmocnil optimismus. A když se na scéně objeví Boba Fett a začne smlouvat o ceně s Darthem Vaderem, to už jsem ležel pod stolem a nemohl popadnout dech. Sranda, vtip, krásná kresba – prostě komiksová povídka tak, jak má být.

Malá ochutnávka:
Prosím, musíte mě schovat! Jde po mně! Chce mě zabít! Ten nejstrašnější nepřítel! Aby mě dostal, nezastaví se před ničím! Jste moje jediná naděje – a i tak vím, že mrhám svým časem! Najde mě! Nikdo nikdy neunikne Bobovi Fettovi!

Víte i pointa mě dostala. Bratři Pesimisté také dostali, co chtěli, Darth Vader má své, Boba Fett na tom sice trochu prodělal, ale.....tak už to bývá v daleké předaleké Galaxii.... Při čtení tohoto příběhu jsem si pouštěl klasiku – tedy metal. Skupina Lurker Of Chalice a jejich album „Tellurian Slaked Furnace“ mě však docela dostala. Je to směs doom metalu a death hudby z vesmírného prostředí s prvky planetárních zvuků. Možná to byla chyba........zlatý Star Wars mjůzik.

Citát: Běda nám. Běda, běda a sedmkrát běda!