Neoplazmóza

Povídka od: Kamila Minaříková
Z knihy: Mlok 2018


Vítězný text kategorie novela, unikátní tím, že na magii je zde nahlíženo z vědeckého hlediska. Kouzla nemusí být všemocná, zvláště proti záhadné nemoci, která dlouho odolává snaze starého lékaře odhalit její příčinu.

Rok vydání originálu: 2018

Komentáře (3)

Přidat komentář

Skallarix
02.07.2020 3 z 5

Neoplazmóza - vítězná povídka v kategorii novel ročníku 2018. Dobrá práce, příběh měl co nabídnout, měl spád a byl vcelku zajímavý. Nechci, aby to vyznělo nějak hloupě, ale nestuduji sice žádný lékařský, magický, ani "magicko-lékařský" obor, přesto nějak jsem tušil, co ta nemoc je asi zač... Jak se i ke konci potvrdilo. Což vlastně, možná, nebylo nic tak těžkého na dovtípení se.

Dobře zpracovaný příběh, jen.... osobně mě nijak silněji neoslovil.

cori
20.07.2019 4 z 5

Zneuznaný doktor klasické medicíny pátrá po nemoci, která vzniká po zásahu mágů vitalistů, kteří nahradili klasické doktory. Zajímavé originální téma z univerzitního prostředí. Propojení magie a klasické medicíny, zajímavé nastínění nemocí, které mohou postihnout mágy.


Aileena
16.11.2018 3 z 5

Úvod zajímavý, potom se dost dlouho nic nedělo, konec už dostal spád. Přesto na mne příliš dlouhý text, bez nějakého zajímavého zvratu či napětí.