Mizera z Mexika

Povídka od: Hanina Veselá
Z knihy: Žena se lvem


Prostopášný hrdina mexické války, jehož pověst provází samé skandály, je z Paříže „odklizen“ jako komisař do vzdálené káznice uprostřed moře. Jaká tajemství však skrývají zrádné hlubiny dorážející na pustá skaliska?

Rok vydání originálu: 2016

Komentáře (3)

Přidat komentář

pujec
13.11.2020 1 z 5

Ze začátku mě povídka hodně zaujala, obsahově se mi zdála dost zajímavá. Jen mírně chaotická. Nicméně konec mě zklamal, chaos nad chaos. A závěrem už se mi to zdálo jako úplná blbost.

Teron
13.05.2018 4 z 5

Kde vede Případ osla čtenáře stylově a humorně naturalistickou cestou, tam se Mizera propadá do temnot lidské touhy i touhy přízraků a démonů. Tady zkrátka cítite od první stránky až do konce vítr, ostré skály i všudypřítomný stav rozpadu jak materiálu, tak duší a charakterů. Mám jen drobný problém, vlastně stejný jako u Domu ocelových jehel - nevěřím spisovným dialogům v afektu a přispívají u mě k určitému splývání tuzemských textů. Jinak ale nádhera.


LadyCharlene
16.05.2017 5 z 5

Nemám ráda cynické polygamní a sebestředné muže, nemám ráda násilí na zvířatech, ale prostředí, v němž se odehrával děj této podivně alegorické povídky je naprosto okouzlující. Říkejte si, co chcete, já tam ten jinotaj vidím. Stejně jako u povídky Nikdy neříkej nikdy. Po čase možná začnete i hlavního hrdinu chápat, ale ke konci... No nevím, mám z něj rozporuplné pocity. Ovšem to prostředí, dynamičnost, divokost moře a tajemství útesů čtenáře bezpochyby okouzlí.