Meč drakobijců

Povídka od: Argonantus
Z knihy: Žoldnéři fantasie: Rytíři z činžáku


Pražský obchodník s papírem Argonantus se v roce 1152 vydává za obchodem do Saska. Cestou zaslechne pověst bájném meči dánského krále jménem Frotho, ukrytém na jednom z Fríských ostrovů spolu s dračím pokladem, a rozhodne se, že ho musí za každou cenu nalézt.

Rok vydání originálu: 2020

Komentáře (3)

Přidat komentář

Skallarix
22.01.2024 5 z 5

Velmi zdařilé historicko/fantastické dílko. Navíc se opírá o mé oblíbené "skutečné" legendy s draky. Záhadou zůstává, kdo je tím tajemným Argonantem - a nemyslím tím hlavní postavu příběhu, nýbrž autora, který tento pseudonym používá. Tak či tak, má svou stránku i na wikipedii ((https://cs.wikipedia.org/wiki/Argonantus)), která samozřejmě nevnáší do této záhady žádného světla.

hrach
06.11.2021 4 z 5

(SPOILER) Príjemne svižná drakologická jazda Indiana Jonesa 12. storočia. Milo ma prekvapila najmä vskutku výnimočnou vizualitou. Možno to bolo tým poviedkovo komorným prostredím, pustým morom/ostrovami alebo ja neviem čím, ale ten filter namodralej šedi a chladivého vetra, bola veľká krása. A tie scény v civilizácii ostatne tiež. Úplný záver bol síce prekvapivý, ale nijako zvlášť katarzný a trochu som asi z tej celkovej eskalácie čakal nejaké jonesovsko veľkolepé rozuzlenie. Tá finálna scéna s námorníkmi bola super a vlastne som čakal, že koniec meča sa nejako spojí s nimi a buď nadobro zmizne, alebo ho Argonantus prenesie do nejakého historicky novšieho mečového mýtu. Takto asi trochu ostal len taký slaný piesok v ústach. Ale zrejme to bol sčasti zámer a v istom ohľade tomu rozumiem.
Každopádne to bolo vskutku príjemné čítanie, myslím, že som si ho dokonca celé užil na jedno sústo, čo v mojom súčasnom období zaspávania pred treťou stránkou svedčí o mimoriadnej pútavosti. :-)


cori
31.10.2021 3 z 5

Historická fantasy přináší putování hlavního hrdiny po dalekém severu a pátrání po bájném meči. Argonantus nakonec musí bojovat o vlastní život. Autor si trochu upravil fakta, papír se v Čechách začal vyrábět až později.