Lži mojí matky

Povídka od: Caroline Spector
Z knihy: Nebezpečné ženy


Hra na kočku a myš mezi ženou s nadpřirozenými schopnostmi a tajemným protivníkem bez tváře, který je schopen použít její vlastní moc proti ní. Hra, kterou si nemůže dovolit prohrát, hra, kde jsou na stole vyloženy všechny karty a čekají jen na to, jaká vyjde příště.

Originální název:

Lies My Mother Told Me


Rok vydání originálu: 2013

Komentáře (3)

Přidat komentář

Tina.T
15.03.2024 4 z 5

Velmi originální povídka z alternativní Ameriky, jak ji neznáme, kdy vlivem viru se z některých lidí stali superhrdinové, z jiných spíše monstra. Trochu mi to připomínalo Watchmeny a jejich svět superhrdinů, kteří žijí mezi normálními lidmi a co jim to přináší za problémy.
Povídku bych si užila o to více, kdybych znala celou autorčinu tvorbu o "Divokých kartách", protože jsem dohledala, že jí vyšla celá antologie těchto příběhů. Bohužel k nám nebyly nikdy přeloženy a zřejmě asi ani nebudou. Škoda, do tohoto světa bych ráda ještě někdy nakoukla.

Jája92
23.08.2020 4 z 5

Jedna z těch lepších povídek, která mě zaujala svým námětem i dialogy. Konec příběhu byl velmi drsný, ale zároveň i kolosální.


cori
01.05.2016 4 z 5

Michell patří mezi esa, po nakažení mimozemským virem získala nadpřirozenou moc, díky které zachránila New Orleans před atomovým výbuchem. Nyní však musí čelit útoků zombie a obavám o svou kamarádku, které kdosi sebral její moc. Originální svět superhrdinů i jokerů (nepovedených mutantů), v němž se projeví síla ženského kamarádství i mateřské lásky.