Lékařské tajemství

Povídka od: Tomáš Laube
Z knihy: Žoldnéři fantasie: Na stopě zločinu


Královský lékař Eco je poslán do horského hrabství, aby zpět do hlavního města království přivezl ostatky prince Armina, který se sem přiženil, aby zajistil mír mezi znepřátelenými rody. Podlehl princ nemoci nebo ho někdo otrávil?

Rok vydání originálu: 2018

Komentáře (3)

Přidat komentář

Skallarix
20.08.2022 5 z 5

Tuto povídku jsem si nechal jako poslední ze sbírky k okomentování. Za mě to byl nejlepší kus z Žoldnéřů roku 2018. Velmi zdařile napsaná povídka, skvěle zvládnuté postavy a velmi nečekaný konec. To, co se zdálo jako běžnou rutinou se stalo pro královského lékaře něčím.... osudovým, dalo by se říci (abych nespoiloval). Rozhodně doporučuji k přečtení.

JackieDecker
27.07.2020 4 z 5

(SPOILER) Tahle povídka se mi líbila velice. Eco, je zajímavý charakter, konec povídky byl do jisté míry překvapivý, nádherně sugestivní popisy... Jediné, co mi maličko mrzelo, byl doktorův "vyšetřovací" postup. Když už ty játra našel a pomyslel si, že mimo něj je na hradě ještě někdo kdo zná pravdu, čekala bych, že se pokusí kontaktovat lékáře, který prováděl pitvu. Protože i když tam na tom nikomu nezáleželo, pochybuji, že pitvu prováděl řezník, i v horském panství museli mít doktory, i když obvykle nebalzamovali. To je jasné. No zkrátka, dalo by se to asi víc rozpracovat, ale jinak skvělá povídka.


cori
10.11.2018 4 z 5

Jedná se o variaci na Hru o trůny, kdy nevíme, komu věřit, a kdo tahá za nitky v boji o moc.Plusem je i celkem nečekaná pointa.