Kukačka

Povídka od: Eiiška Hřebenářová
Z knihy: Žoldnéři fantasie: Na stopě zločinu


Mladý detektiv Viktor v noci narazí na přepadenou dívku, která potřebuje pomoc. Kdosi ji chce zabít.

Rok vydání originálu: 2018

Komentáře (3)

Přidat komentář

Skallarix
16.08.2022 3 z 5

Zajímavá detektivka. Z lehce fantaskního světa bez absurdních kouzel, čar a přehnaného steampunku. I mě některá jednání hlavních postav občas nedávala smysl - a ta ženská byla pěkná potvora i tak! Ale čtivá jednohubka ze sbírky Žoldnéřů, která nese podtitul "Na stopě zločinu".

JackieDecker
06.08.2020 2 z 5

(SPOILER) Povídka se navzdory všemu četla slušně. Vadila mi prolhana hlavní hrdinka, jejíž motiv víceméně dával smysl, ale už nedávalo smysl nic kolem. Inspektor Jiří na dívku reaguje stylem: "Odstup satane." a to i když jistě ví, co je zač. Pět mrtvých? Co bysme se tím zabývali... Sofie přijde vrátit plášť Viktorovi a když je Jiřím odmítnuta, Viktor za ní vyběhne a vyšetřují sami. Takže něco jako pracovní doba se u zdejších detektivů asi nenosí. A scéna v kostele mě rozsekala nejvíc. Viktor ji před knězem donutí pustit zbraň, vysvětlí ji, že kněze nesmí zabít a pak spolu tomu samému můži, který je celou dobu poslouchal vyhrožují že ho zabíjí, když neodpoví. A závěr? Jeden vrah je mrtvý. Jako to má ale dopad pro Viktora? Jistě porušil spoustu předpisů... To se ale nedozvíme, protože jeden tatík si neumí dát jedna a jedna dohromady :). Za mě čtivost není všechno. Nelze vystavět detektivní povídku na tom, že aby jedna postava vyznivala chytře, ostatní se budou chovat jako po lobotomii...


cori
21.11.2018 3 z 5

Detektivní povídka v duchu steampunku přináší neohroženou hrdinku a pátrání po traviči měšťanů a tajemném zabijákovi. Povídka by chtěla víc rozpracovat, děj mi přišel moc zkratkovitý a useknutý.