Krajka paličkovaná bruselským stylem

Povídka od: Štěpán Kopřiva
Z knihy: O krok před peklem


Co všechno se dá vyštrachat, když se jednoho dopoledního dne Klaudie rozhodne upozornit své sousedy, že zapomněli vyndat klíče ze zámku. Za dveřmi najde totiž jen svou sousedku v opilém a sfetovaném stavu, ale její manžel a syn záhadně zmizeli. Parta okolo Felixe se vydává po jejich stopách. Všichni se však ponoří do kouzla selektivního vnímání. Bude těžké vyřešit případ, když je žízeň tak veliká.

Rok vydání originálu: 2018

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
24.04.2018 5 z 5

Plameny hučely.
Maso syčelo.
Olej vřel.
Klaudie se s obědem moc nemazala.

Hned první povídka a jsem spokojen. Nejen, že Štěpán Kopřiva se poprvé zapojil do série, ale hned s totálním nasazením. Brutální, krvavý příběh z obsahem skryté reklamy nás zavede až do porodnice. A to teprve bude Peklo. Drsné vtípky a neomalené Vincencovo kopání do novorozenců vás nenechá na pochybách, že pan Kopřiva tuto sérii stoprocentně oživil.

Malá ochutnávka:
Na okamžik zaváhala – a pak překročila práh a ponořila se do tmy. Nakyslý pach ji obalil jako vakuová fólie vodňanské kuře. Půl milimetru pod kůží drnčely molekuly svědivými oscilacemi.

Příběh je však osobitější, než by se zpočátku zdálo. Například pro Waltra to bude ostudné, když si musí obléknou červené tepláky. A v nekonečné řadě je to utrpení i pro Klaudii, protože má pocit, že něco provedla a ještě neví co.

Citát: Domácí lednice jsou jiný než v hotelích. Jsou velký. Přátelský. Vstřícný. Domestikovaný. Plný hromad utěšujícího jídla, kterejma si můžeš vykompenzovat svůj zpackanej život.

Naprosto mě dostala situace okolo velikonočního vajíčka. Brečel jsem smíchy. Tohle může napadnou opravdu snad jen Štěpána Kopřivu.

To, že jsem natvrdo neznamená, že jsem natvrdlé.