Jižní spojka

Povídka od: Rich Hedden
Z knihy: Maska omnibus: Kniha druhá


Blaire se v předešlém díle trochu spletl a Masku vrátil do nesprávného boxu v bance. Ten box patří jistému Ericovi, který se v době konání karnevalu Mardi Gras v New Orleans vydává hledat svou sestru, která se dostala do potíží z bandou, používající voodoo.

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
11.01.2020 5 z 5

Ty, Joe,
nemohl jsem si
nevšimnout
…ta tvoje milenka
je moje manželka!!

Kresba (Gorac Delic) mě okamžitě praštila do očí, až mi zezelenaly. SNAP! Tohle je bomba! Ten styl, to rozvržení prostoru v obraze. Přidejte ještě rozumnou barvu (James Sinclair a Pamela Rambo) a máte tu skvost. Ačkoliv třetí povídka v tomto svazku, tak první, která se mi kreslířsky strašně líbí. Hned ten první celostránkový obraz vám vyrve oční bulvy z těla. Toho Ramba z úvodního listu určitě vybarvila Pamela Rambo. Tak ne, byl to James Sinclair – ale vem to čert.....
V tomto příběhu najdete více krásných celostránkových kreseb. Rozhodně tohle stojí za to, si to přečíst a proštudovat.

Malá ochutnávka:
Krokodýly nemůžeš než obdivovat. Patří k těm nejdokonalejším predátorům v přírodě. Čelisti mají uzpůsobené tak, aby oběť uchopily a rozdrtily. A jejich hluboká hrdla zase umožňují polknout obrovské předměty. Dokonce i tak velké, jako jsi ty.
...Sákryš, taťko! Takovýhle věci říkáš každýmu, koho pozveš na véču?
Ne, pouze těm, kteří poslouží jako hlavní chod!

Scénář (Rich Hedden) nás zavede do New Orleans, což není nic zajímavého, jenže děj se odehrává zrovna v době konání karnevalu Madri Gras. Tak že po ulicích béká spousta šílenců, bejčků, volů a krokodýlů. A je vám doufám jasné, že když se do toho přidá Maska, budou jatka? Co mě hodně rozesmálo je situace kolem Mony Lísalky a nebo hra na rybyčky, rybyčky! Jo, tady v tomto příběhu má Maska styl a ten je velmi dobrý. Dokonce má tento scénář trochu hororový nádech. Ono zahrávat si s voodoo není nic dobrého ani pro Masku. PS – Tentokrát jsem se i rozhodl ignorovat nevkusný překlad Dareka Šmída....BUM! A dávám za plný počet masek**********************(to jsou zelené hvězdičky)

Citát: Hm, kdybych do tý pálivý omáčky nenadrtil sklo, tak to vůbec nemá říz!