Jaro nám nepřálo

Povídka od: Pavel Mondschein
Z knihy: Adventní kalendář povídek: Kdysi v zimě


Popis není zatím k dispozici.

Rok vydání originálu: 2022

Komentáře (5)

Přidat komentář

JackieDecker
12.08.2023 5 z 5

Povídka je v mnoha ohledech jiná. Plná emocí, nostalgie, naděje, zmaru i životních tragédií a také naděje pro všední den. Text mě vtáhl do sebe a romantika v řádcích i mezi nimi byla neskutečně kouzelná. Děkuji za skvělé čtení.

Pečenka
18.12.2022 5 z 5

Z povídky Jaro nám nepřálo šel ohromný cit. Jak pro poetické popisy detailů, vykreslení prostředí i vnitřní vnímání hlavní postavy. Umím si tenhle text představit jako začátek filmu.


L.one
03.11.2022 4 z 5

Příjemná, trochu smutna povídka. Skvěle vystizene téma Zimního necase.

TonyStarkless
27.10.2022 5 z 5

Po povídce, která mi v srdci zanechala podivnou jizvu, jsem si přečetla tuhle. Byl to nádherný tanec ledové královny se svým princem na obrovském zamrzlém jezeře ve víru sněhových vloček. V každé větě hmatatelná něha a bouřlivé emoce. Plameny, které vše v okolí měnily na sněhovou břečku a chladné louže… smutku. Když přišlo jaro. Na pár listech mi byla v této povídce naservírována vášeň, skrytá erotika, a přesto tak obnažená. Příběhy v pozadí, smutné a ještě smutnější. Temný kout, který tento příběh vyprávěl. Zářivé oči dítěte, které bylo jako to zamrzlé jezero a zrcadlem všech těch krásných, okouzlujících dnů, které pro většinu z nás znamená jen zimu, břečku na chodnících a otravné škrábání předního skla auta. Autor (jakože opravdovej chlap!) ve mně dokázal za pár minut škrtnout sirkou, stejně jako holčička v nejmenovaném souboru povídek a začít milovat zimu a v nadcházejícím jaru nacházet obavy… a zároveň naději.

Adéla_VK
22.10.2022 5 z 5

Juu, tohle bylo moc pěkné. Melancholicky dojemné bez zbytečného patosu, krásně výstižné. Jen konec, mi přijde, tam malinko nesedí, ale to už je na posouzení každého čtenáře.