Hotel nekonečno

Povídka od: Pavel Fritz
Z knihy: Archa zrůd


Vědci přišli na způsob, jak zabránit klinické smrti, a tuto metodu prodávají těm nejbohatším. Jednoho dne se však dostaví zcela jiný zákazník...

Komentáře (4)

Přidat komentář

Claudius
17.05.2020 2 z 5

(SPOILER) Tohle nedává moc smysl. Lidem se povede úžasný vědecký pokrok, vše nám profesor vysvětluje fyzikou, matematikou, technologiemi. A najednou do toho vpadne autor a řekne "špatně, protože nadpřirozeno". Autor za běhu mění pravidla hry a potom moralizuje. Je to trochu jako byste vynalezli automobil a najednou za vámi přišel bůh koní a byl na vás naštvaný. A mezi námi, profesor v závěru zahodil fyziku taky nějak moc rychle. Většinu by nejspíš napadlo si jít zopakovat výpočty a hledat chybu, a ne hned předpokládat, že se bavíte s personifikací smrti.
Povídka je napsaná hezky, zajímavě, ba dokonce napínavě, ale ta pointa působí dost křečovitě.

Eeve
17.11.2019 3 z 5

Zaujímavý námet, originálne spracovaný (scifi - fantasy? To ťažko povedať.), i keď koniec mierne predvídateľný, ako inak by takéto hranie sa s nesmrteľnosťou mohlo dopadnúť.


cori
26.04.2019 3 z 5

Vědci a boháči se snaží přechytračit smrt, ale na každého jednou dojde. Celkem originální téma i zpracování.

Vera Silent
29.11.2016 4 z 5

Příliš krátká povídka na to, aby nudila, a přitom dostatečně dlouhá na skromnou dějovou linii. Závěr mě skutečně pobavil, takže jsem ochotná i pominout poněkud kostrbatě působící pojmenování hrdinů.