Hladové vlaky

Povídka od: Jakub Zachrdla
Z knihy: Můj první polibek


Vyrůstat za války v Sudetech není žádný med, obzvlášť, když se vám líbí nejhezčí dívka na škole. A pak jsou tady ještě ty tajemné noční vlaky projíždějící kolem vesnice.

Rok vydání originálu: 2021

Komentáře (3)

Přidat komentář

ZůzaSomolka
25.07.2023 5 z 5

Tak z tohodle mě mrazilo. Nemám ráda tohle historické období, ačkoli mi přijde, že je v literatuře dost oblíbené. Nicméně je to skvěle napsané a nešlo se od toho odtrhnout. Souhlasím, že část o Karolíně byla zbytečná.

Slepýš24
26.02.2022 4 z 5

Příběh tří chlapců, kteří touží zjistit víc o vlacích projíždějících kolem vesnice, mi připadal velmi zajímavý. Ovšem druhá část povídky s vysokoškolskou studentkou Karolínou dle mého názoru nebyla nutná. Bohužel mám i takový nepříjemný pocit, že zabrala prostor, který mohl být využit pro hlubší sondu do nitra Josefa nebo Hany, která by příběhu přece jenom prospěla... Chyběly mi tu jakékoliv emoce - oba se ocitli ve složité situaci, oba měli z něčeho strach, to autor zmínil, ale já jako čtenář jsem to skoro necítila (ale možná jsem jediná).
Jinak ale musím uznat, že povídka je moc hezky napsaná.
Povídka Estébák tedy sice i nadále zůstává mým favoritem, ale i tak děkuji autorovi za další příběh, který dlouho zůstane v mé paměti.


Anylola
17.01.2022 5 z 5

Za mě nejkrásnější povídka ve sborníku. Příběh má přesah, který u většiny podobných záležitostí postrádám.