Gerasim v zemi za zrcadlem

Povídka od: Kristýna Sněgoňová
Z knihy: Krásky a vetřelci: Pulp stories


Popis není zatím k dispozici.

Komentáře (5)

Přidat komentář

pujec
25.09.2023 3 z 5

Vzhledem k tomu, že Legii jsem nečetla, padla na mě obava, že se nebudu chytat. Víceméně to ale bylo v pohodě, povídka se dala číst bez znalosti tohoto díla. Příběh mi trochu připomněl Futuramu a díl o amazonkách. Jinak jsem se docela pobavila, jen mám dojem, že se z námětu dalo vytěžit více a povídka mohla být propracovanější.

Terva
07.02.2023 4 z 5

KRAKSNA
„Kapitán František Moravec,
geniální stratég, myslitel
a osvoboditel podrobených druhů,
brázdí vesmír ze svou posádkou . . . “

Příběh ze světa space opery LEGIE. Kdo by z této knižní série neznal Gerasima. Tak o tom to je. Jenže je tu něco jako paralelní vesmír a poznáme posádku z úplně jiného univerza. Tak že si v této situaci může spisovatel vlastně dělat co chce. Ani tady tomu není jinak a posádka Vzdorující vypadá . . . no, podivněji než ta z Kraksny. Jenže, zatím jen v jedné povídce jsem zažil normální sex. V této to není.

Citát: Začínám mít pocit, že už se ani neumím divit.


kure91
02.02.2022 4 z 5

Musel jsem si povídku nechat trošku proležet v hlavě, takže updatuju svůj komentář. V povídce se setkáváme se starými známými z Kraksny a poté, co Gerasim projde do země za zrcadlem, tak uvidíme druhou "nové staré známé" ze Vznešené. Proměna některých postav mi přišla zajímavá, zejména Aga mě dostala, jen mi přišlo, že povídka byla příliš stručná a mohlo se z ní a střetu obou realit vytěžit víc. Taky by mě zajímalo, jestli do naší reality přišel onen druhý Gerasim nebo ne. Proto dávám nižší hodnocení, rád bych věděl víc a povídka mohla být klidně delší.

FraGyver
03.10.2021 5 z 5

Možná trochu rutinní výlet do světa Legie, ale vzhledem k tomu, že pro díla Kristýny Sněgoňové mám slabost, vzhledem ke kopancům do současné shnilé rádoby korektní doby a vzhledem k opravdu podivné mimozemské rase dávám plnej počet.
Ale jsem rád za to, že se jedná o alternativní dimenzi a rasa Nymfomanek se tak nestane (snad) součástí kánonu světa Legie. :)

Maud22
02.10.2021 5 z 5

Jo, někdy si člověk neuvědomuje kvality ostatních. Gerasim projde jakousi skříňkou a všichni se rázem změní. Hrdinové z Legie jsou opravdu jiní, jak charakterem, tak sexuální orientací. Ovšem Gerasimův základní rys se nemění a od nymfomanek fakt očekává hlavně to jedno... Říct, že vyjádření "Mladá dámo!" je genderově nevyvážené, to mě dostalo. Všeho do času. Abychom se nedivili...