F.I.L.M.

Povídka od: Radka M. Poslušná
Z knihy: Mlok 2017


Autorka nám představuje svět znuděných lidí, kteří mají zabezpečený pohodlný život, a přesto riskují a hledají smysl bytí v kulisách starých filmových děl.

Rok vydání originálu: 2017

Komentáře (5)

Přidat komentář

Skallarix
29.08.2019 4 z 5

Nahlédnutí do smutné budoucnosti s humorem. Ano, na jednu stranu se jedná o jistou komedii, na tu druhou ale cítíte, jak do takové budoucnosti máme silně nakročeno. Velmi dobré počtení!

Devilae
07.12.2017 4 z 5

Achich ouvej, na jednu stranu je to skvělé. Na druhou stranu mi přijde, že si to po sobě autorka asi nepřečetla. Málem mi to ukroutilo oči, když jsem v jednom odstavci četla "...snažím se vytáhnout z pochvy svou zrezivělou šavličku, ubohou starou rekvizitu. Konečně! Náraz kovu na kov." A o dvě věty dál pak "U opasku mi také visí šavle, ubohá zrezivělá rekvizita, vytrhnu jí z pochvy. Nárazy kovu na kov..." Zřejmě nějaká utkvělá myšlenka, potřeba tam to pěkné označení mermomocí nacpat. A tak ho tam máme pro jistotu dvakrát!
Námět i zpracování opravdu oceňuji.


vebe
08.10.2017 3 z 5

Dystopická fraška. V dobrym slova smyslu.

kattyV
06.08.2017 5 z 5

Tohle mě opravdu pobavilo. Potěšilo mě, že autorka nepodlehla potřebě postavit své hrdiny do hlavních rolí Pýchy a předsudku, protože mě vždycky více baví příběhy těch "malých, bezvýznamných" lidiček.

Arenga
01.08.2017 4 z 5

zajímavý nápad, který by si možná zasloužil i více prostoru - nevím, jak si povídku užije čtenář, který nezná Pýchu a předsudek, ale mne to bavilo náramně