Dům oživlých mrtvol

Povídka od: Mike Mignola
Z knihy: Hellboy v Mexiku


Scénář: Mike Mikgnola Kresba: Richard Corben Barvy: Dave Stewart

Kdesi v Maxiku 1956

Hellboy se zde dostává do křížku s výtvorem jistého doktora José Luise Kogana, který stvořil něco jako „Frankensteinovo monstrum“. Hellboy je nucen se s tímto monstrem utkat na život a na smrt, jak jinak taky....

Rok vydání originálu: 2011

Komentáře (2)

Přidat komentář

Kate18
01.09.2020 5 z 5

Nejlepší příběh z celé sbírky, také nejdelší. Takhle spolupráce Mignola-Corben skvěle funguje. Hellboy opět pije a přijde k němu cizí muž. Řekne mu, aby šel s ním k jeho pánovi a tam se zúčastnil souboje, Hellboy nechce, tak muž vyšuje cenu až se dostane ke svému poslednímu triumfu, kterému Hellboy podlehne. Jde s ním a zjistí, kdo je jeho protivník. Frankensteinovo monstrum. Pustí se do boje, který se zvrtne. Hellboyovi se podaří utéct, ale nedaleko došlo k podivné události, která si žádá jeho přítomnost. Jde pomoci a nestačí se divit. Při tom všem si stále vyčítá, co se stalo během jeho “opileckého okna”.

Příběh plný akce a vtipu a přitom je krásně temný.

Terva
18.06.2020 5 z 5

Zvolil sis lidský život.
Chceš žít a trpět jako člověk.
To můžeš,
ale člověkem se nikdy nestaneš.
A nikdy nedojdeš klidu v hrobě.

Tato povídka je zajímavá v tom, že tu ožívají klasiky jako Frankenstejnovo monstrum, Upíři, Vlkodlaci i Duchové. Příjemně jí nakreslil Richard Corben, který má na svědomí i první povídku v této antologii. Jeho umění se dost přibližuje výtvorům Mika Mignoli a tak mu mistr Mignola dává dost velký prostor. Tento příběh je nejhororovější v tomto svazku. Je to velmi pocedené dobrodružství.

Citát: Jsi zplozenec pekla a v peklo se nakonec navrátíš.