Dívka v zrcadle

Povídka od: Lev Grossman
Z knihy: Nebezpečné ženy


Příběh se odehrává v prastaré ctihodné škole pro čaroděje, kde vládnou tisícileté tradice, jakož i duchové odlišného druhu, a kde i ty nejnevinnější žertíky mohou mít nebezpečné, ba dokonce smrtonosné následky.

Originální název:

The Girl in the Mirror


Rok vydání originálu: 2013

Komentáře (3)

Přidat komentář

Tina.T
12.02.2024 1 z 5

Začátek z kouzelnické školy, jakési alternativy k Bradavicím (které tam jsou i zmíněny), byl velmi slibný. Ovšem zabil to konec, který useknul povídku bez jakéhokoliv rozuzlení, nebo vysvětlení, proč se dělo, co se dělo. Až jsem se teď zanořila a dohledala si knihy autora, pochopila jsem, že je to zasazené do světa jeho série Mágové. Kdo tuto sérii nečetl (ano, já to nebyla), pro toho ta povídka nedává smysl, jde odnikud nikam. Pro fanoušky asi fajn, počtou si další střípek do skládanky, ale kdo tu sérii nezná, může tuhle povídku ve sborníku směle přeskočit a o nic nepřijde.

Jája92
20.08.2020 1 z 5

Z počátku to vypadalo na poutavou povídku, ale po té sklouzla do jakéhosi podivného příběhu, který mě absolutně nezaujal.


cori
01.05.2016 3 z 5

Povídka začala celkem slibně (čarodějnická škola, studenti, kanadský žertík), ale potom jsem začala ztrácet přehled a konec byl o ničem.