Dáma Smrti

Povídka od: Jose L. Benitez
Z knihy: Ztracenci z West Abbey


Lady Mechanika se musí srovnat s velkou životní ztrátou, a odjíždí proto na prázdniny do Mexika. Jenže celé se to zvrtne, o tom nemůže být pochyb. Objeví se přízrační jezdci, další zmrzačené děti, La Dama de la Muerte osobně a k tomu ještě svátek všech mrtvých.

Originální název:

La Dama de la Muerte


Rok vydání originálu: 2015

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
28.10.2019 5 z 5

Za každé udělené požehnání se
vždycky musí zaplatit.
A bohyně Smrti
nepožaduje nic méně než
....vaši nesmrtelnou duši.

Zde se k napsání scénáře k mistru M. M. Chenovi přidal i tvůrce Lady Mechaniky a to samotný Joe Benitez. A opět se budu opakovat, ale kresba je nádherná, přenádherná. Když pomineme úžasnou obálku a hned otočíte na první stranu, pocítíte mrazení. Kresba na první straně, Paní Smrti je …. to se snad ani nedá popsat slovy. Byl by z ní krásný obraz. A pak, když Lady namalují masku na DÍA DE LOS MUERTOS tak věřte, že bez těch mecha brýlí vypadá ještě krásněji. Nutno dodat, že příběh druhý v tomto svazku je krvavý, smutný a brutální.

Malá ochutnávka:
V celém Mexiku si vesničané šeptají jednu legendu. Legendu o mocné a děsivé bohyni. Aztékové jí říkali Mictecacihualt, vládkyně mrtvých. Paní Smrt. Jenže ona tu byla dávno před tím, než se objevili Aztékové, a bude tu ještě dávno po nich.