Cesty za dobrodružstvím

Povídka od: Fiona Kai Avery , Drew Johnson , Gerardo Sandoval , Carlos Mota
Z knihy: Tomb Raider: Archivy S.4


Dvanáct příběhů Lary Croft, kdy můžeme sledovat její dobrodružství napříč celým světem. Podíváme se na moře, kde Lara potká Loď duchů, budeme s Larou v Peru hledat bájné Eldorádo, podíváme se do Austrálie, projdeme se světem snů..prostě velké dobrodružství.

Kresba: Drew Johnson, Gerardo Sandoval, Carlos Mota, Manny Clark a Billy Tan.

Originální název:

Tomb Raider: Journeys #1 – #12


Rok vydání originálu: 2001

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
23.12.2018 4 z 5

Věčnost se skládá z okamžiků,
pokud uvízneš v okamžiku,
uvízneš ve věčnosti,
a jeden okamžik...
může trvat velmi dlouho.

Scénář: Fiona Kai Averyová
Kresba: Drew Johnson, Gerardo Sandoval, Carlos Mota, Manny Clark a Billy Tan.

Toto je soubor dvanácti různých příběhů, jednoduše rozdělených do, světe div se, dvanácti kapitol. Příběhy nejsou samostatně pojmenované a zdobí je převážně dvojice Fiona Kai Averyová, jako scénáristka a kresbu má na starosti Drew Johnson. Sem tam předají kreslící potřeby i jiným malířům.

Citát: Z vašich smrdutých dechů, nevymáchaných tlam a pásek přes oči jsem se dovtípila, že jste piráti.

Ve čtvrtém příběhu se objevuje kreslíř Gerardo Sandoval. Změna je viditelná, mistr Sandoval kreslí spíš hranatě, než zakulaceně, jako předcházející malíř Drew Johnson. Což má za následek jeden důležitý fakt. Pan Kagan v kresbě mistra Sandovala vypadá úplně jinak. A to se mi zrovna moc nelíbí. Vypadá totiž jako úplně jiná postava. A to nemluvím o Laře Croftové.

Citát: Loď plná mrtvých... ...město plné mrtvých... ...mrtvý strážce... ...a mrtvý návštěvníci... hmm

V kapitole šesté dojde opět k výměně kreslíře. Zde se o tvorbu malířskou snaží Carlos Mota a Manny Clark. Musím napsat, že úspěšně. Jejich kresba je podmanivá, i když Lařin obličej je tak trochu „oválnější“. Jako celek však je to povedené.

Citát: Vzpomínky na budoucnost? Ano, to se zde stává často.

Série těchto dvanácti příběhů je různorodá. Jsou zde nádherné kresby i kresby ne moc libé, problém vidím v tom, že se na vzniku tohoto příběhu podílelo hned několik malířů. A i když příběhy na sebe navazují, je někdy těžké zvykat si na změny obličejů hlavních postav. Každý kreslíř si má své tvary a když to čtete hned za sebou, může to někdy i vadit.

Citát: Přiznávám, že když někdo vstane z mrtvých, nemám z toho zrovna nejlepší pocit.

Ale také něco o scénáři. Ten má na svědomí ve všech dvanácti příbězích Fiona Kai Averyová. Má to nějaké nedostatky, to ne že ne. Sem tam nelogické přeskakování a trochu hluchých míst. Jako celek je to však povedené, dobrodružné a rozumný čtenář nějaké ty nedostatky přehlédne a příběhy si prostě užívá.