Bomba

Povídka od: Jim Butcher
Z knihy: Nebezpečné ženy


Příběh mladé chráněnkyně nájemného čaroděje Haryho Dresdena, která se snaží bojovat proti temným silám bez Harryho, jen aby záhy zjistila, že si ukousla příliš velké sousto, a že je musí rychle strávit - anebo zemřít.

Originální název:

Bombshells


Rok vydání originálu: 2013

Komentáře (4)

Přidat komentář

Tina.T
12.02.2024 3 z 5

Další povídka v téhle antologii, která je z nějakého cyklu (v tomto případě Harry Dresden) a kdo ho nezná, bude trochu ztracen. Nicméně tahle se dobře četla i samostatně a docela mě navnadila si danou sérii přečíst. Běžně by mě asi minula, takto si ji cíleně vyhledám a přečtu.

Jája92
16.08.2020 5 z 5

I když tato povídka byla mé první setkání s tímto autorem, mile mě překvapila.


Kee
13.01.2019 3 z 5

Zajímavé pojetí magie a dobře stravitelný urban fantasy svět, ale nemohla jsem se vymanit z dojmu, že většina současných urban fantasy je psaná podobným stylem - jinak řečeno, ani tato povídka nevynikla, ačkoliv se neopovažuji soudit autora dle jednoho výtvoru. Zároveň mi nesedělo, jak je napsaná hlavní hrdinka; nebyla pro mne nebezpečnou, ale další povrchně "drsnou" ženou. Škoda, potenciál má, jen jsem jí její drsňácké rozpoložení prostě nemohla uvěřit.

cori
01.05.2016 3 z 5

Molly, která se dosud nevyrovnala s Harryho odchodem, se rozhodne pomoci Justine, otrokyni vampírů Bílého dvora, vypátrat, kam zmizel její pán a milenec. Jedná se o příběh nabitý magií a intrikami, v němž nechybí ani čarodějné souboje a nadržení svartalfové.