Barva smrti

Povídka od: David Šenk
Z knihy: Ve stínu apokalypsy


Kometa zvaná Albín zamořila zemi výtrusnicemi houby, která žere dřevo a nedá se zničit. Lidstvo bojuje o přežití. Sam Taylor, který vidí do budoucnosti, má možná řešení, jak se zachránit.

Komentáře (5)

Přidat komentář

Maud22
16.04.2023 5 z 5

Aneb jak můžou být komety nebezpečné. Stačí, když zavlečou na Zemi, co tam nepatří a to tam skvěle bují. Povídka je kratičká, ale má spád. Lidi si časem umějí poradit se vším, leč toto dle závěru soudě bude běh na dlouhou trať... :-)

Marketplace
13.07.2022 3 z 5

Taková krátká povídka. Netradičně pojatá apokalypsa, ale nějak mě houby, halucinace, vize budoucnosti a cesta za Valerií nenadchla.


slawa.cap
31.01.2021 4 z 5

Bylo to dobré a nebýt rozsahu povídky bylo by to lepší. Trochu jsem se ztrácel v postavách, i když jich tu moc nebylo. Atmosféru mohl autor trochu víc gradovat. Závěr mi přišel trochu uspěchaný, prostě moc velký střih. A epilog tam vůbec být nemusel, bez něj by to snad bylo i lepší, takhle tam prostě vůbec nezapadal.

Terva
10.10.2019 5 z 5

...myslí si, že se budoucnost neustále mění
a já mu věřím.
To co si pamatuju se stane.
A já viděl v budoucnosti
opět růst stromy.

Tohle je nejkratší povídka v této antologii, ale zároveň je jedna z těch nejlepších. Postapo o Zemi po útoku trochu jiných mimozemšťanů a k tomu muž, jenž má vize a vidí do budoucnosti. Mrazivé, dobrodružné a dobře napsané.

Malá ochutnávka:
Asi po půl hodině narazili na místo, kde z moře vystupovala asfaltová cesta, zvedala se několik metrů nad hladinu a na jejím vrcholku stálo zaparkované auto. Bylo ošlehané vodou a větrem, značně prolezlé, ale když připluli blíže, jasně rozpoznali nápis na dveřích: …...místo, kde se zrodila Americká svoboda....

Líbí se mi ta rychlost, jak příběh v této povídce ubíhá. A není se ani čemu divit, málo stránek znamená vyvarování zbytečných pasáží, které by možná i nudily. Proto je to svižné s dobrým obsahem. Dokonce i pointa mě překvapila.

Citát: Svět se posral. Nevšiml jste si?

cori
08.09.2019 3 z 5

Konec mi přišel poněkud useknutý. Povídka na mě působila dojmem nedodělku, pointa se slimáky byla jakoby uměle přilepená.