Andělská flotila

Povídka od: Mea Rei
Z knihy: Adventní kalendář povídek: Kdysi v zimě


Popis není zatím k dispozici.

Rok vydání originálu: 2022

Komentáře (5)

Přidat komentář

JackieDecker
03.08.2023 3 z 5

Povídka mi úplně nesedla. Autorčin styl mě dvakrát neoslovil a příběh byl jisto jistě zajímavý, ale tam to tak nějak končí. Myšlenka je dobrá, zpracování ovšem za ní trochu pokulhává.

Slepýš24
01.12.2022 3 z 5

Krása této povídky tkví jednoznačně v nádherném poetickém jazyce, jímž autorka lehce, pomalu a opatrně vykresluje své zimní patálie. V textu odkazuje i na jiná literární díla apod., což působí až intelektuálním dojmem.

Na jednu stranu se tento literární počin díky stylu psaní ladně vymaňuje z okovů všednosti a průměrnosti, ale na stranu druhou příliš neladí k samotnému příběhu, jednoduchému, vtipnému, ze života. Povídka na mě proto působí zvláštním dojmem. Jako by to byl plavčík ve skafandru...

Zápletka, bohužel velmi upozaděná jazykem, nebyla úplně špatná, zkrátka ze života.

Jako první povídka ze sborníku byla naprosto ideální. Zastavila v uspěchané době, naladila na nadcházející zimu a Vánoce.


Pečenka
14.11.2022 5 z 5

Příběh ze života, který je psán přirozeně, autenticky, uvěřitelně. Čtenář se do hlavní postavy snadno vžije. Odpočinkové čtení, ve kterém autorka vystihuje štěstí v neštěstí.

L.one
03.11.2022 4 z 5

Milá otevírací povídka :), hezky popsané pocity a bez zbytečného patosu.

TonyStarkless
24.10.2022 5 z 5

Někdy je potřeba mít zástup andělů, aby řidič se svým autem přežil zimu. Hlavně když na ni nejsou připraveni ti nejpovolanější, ani ti, kteří si myslí, že jsou připraveni čelit ledu, vodě i větru.
Pěkně napsaná oddychovka.