Domácí výroba slivovice a ostatních destilátů, ovocných šťáv, sirupů a vín podobné

Domácí výroba slivovice a ostatních destilátů, ovocných šťáv, sirupů a vín https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233915/bmid_domaci-vyroba-slivovice-a-ostatnich-233915.jpg 3 2 2

Velké oblibě se znovu těší zpracování ovoce na šťávy, kompoty, marmelády, vína i destiláty. Nejen majitelům zahrádek a ovocných sadů ale i těm, kteří využívají volně dostupných darů přírody, začínajícím i zkušeným zpracovatelům ovoce, nabízí tato knížka v jednotlivých kapitolách přehled o tom, jak si vyrobit kvalitní šťávy, vína a ovocné destiláty. Krok za krokem vede čtenáře od výběru ovoce přes jeho úpravy a zpracování až ke konečným produktům. Kapitola o výrobě ovocných destilátů je zpracována na základě nejnovějších poznatků a zkušeností z této oblasti. Zvláštní kapitola je věnována smyslovému hodnocení destilátů vyrobených z nejčastěji zpracovávaných druhů ovoce v ČR. V knize popsané nemoci, chyby a vady vín a destilátů vám pomohou odhalit příčiny jejich vzniku.... celý text

Podobné knihy (5)

Jak vypálit lepší slivovici Jak vypálit lepší slivovici Jaroslav Balaštík

Kniha Jak vypálit lepší slivovici byla vydána ku příležitosti Muzea lidových pálenic ve Vlčnově. více


Výroba slivovice a jiných pálenek Výroba slivovice a jiných pálenek Josef Dyr

4., doplněné vydání. Příručka shrnuje hlavní metody výroby lihovin pro laboratoře malých a středních výroben. více


Děláme si sami slivovici, meruňkovici, hruškovici, jablkovici a jiné ovocné destiláty, vína, šťávy a sirupy Děláme si sami slivovici, meruňkovici, hruškovici, jablkovici a jiné ovocné destiláty, vína, šťávy a sirupy Helena Uhrová

Tato knížka chce nejen informovat veřejnost, jaké ovoce a jakým způsobem zpracovávat, ale i čeho se v jednotlivých technologiích vyvarovat, případně jak některé chyby napravit. více


Pálenka ... a jej výroba Pálenka ... a jej výroba Mikuláš Rosol

Pálenky sa vyrábali, vyrábajú a aj naďalej budú a preto je veľmi dôležité, aby sa vyrábali čo najkvalitnejšie. Kvalitu pálenky určuje predovšetkým vyvážený obsah chuťových a aromatických látok. Požívanie alkoholických ná... více


Výroba destilátů z vlastního ovoce Výroba destilátů z vlastního ovoce Josef Škopek

Příručka, určená zahrádkářům a malopěstitelům ovoce, obsahuje návody pro tzv.pěstitelský způsob výroby pálenky. Autor se v úvodu zmiňuje o historii pěstování jednotlivých druhů ovoce spolu s historií domácí destilace. N... více