witiko witiko oblíbené citáty

☰ menu

Bez dětí smrt lehčí.
Zikmund Winter

Bože, někdy stačí jediné dobré slovo k smíru –.
Zikmund Winter

Jen rovni s rovnými mají se ženiti a vdávati, když si béře stará mladého a mladá starého, andělé v nebi pláčí a čerti v pekle metají kozelce radostí.
Zikmund Winter

Když se zamilují starší pánové, odjakživa vypadají hloupěji než mladí.
Zikmund Winter

Láska polepšuje, šlechtí.
Zikmund Winter

Lidé s podroušenou hlavou mívají mnohem shovívavějšího anděla strážného nežli jiní s hlavou čistou.
Zikmund Winter

Ó, bože dobrý, kdož se zná v smýšlení ženském a jeho nedůslednostech! Toho žádný mudřec ještě gruntovně nevyzpytoval.
Zikmund Winter

V dětech je rodičům odměna i trest.
Zikmund Winter

V divných knihách srdce ženského, v nichž tak mnohá iniciálka a slovce je přemazáno barvou falešnou, jest spolehlivé čtení a vykládání skoro nemožné.
Zikmund Winter

Víš, ženským není co věřit, mnoho jich, co ta bílá houba, bílá, nevinná v mladosti, však když bílý svrchní šat propuká, pod ním se ukazuje červená barva, vášnivé milosti barva, ta pak zůstává, a ty houby jsou prašivky.
Zikmund Winter

Květiny ve svůj čas důvěřivě rozkvétají a my jejich důvěru a odevzdanost na svých procházkách přijímáme. Rostliny spoléhají na pomíjivý okamžik, jako by to byla věčnost, a darují nám naši věčnost v okamžiku. Dávají nám úlevu od věčné obavy, že jednou musíme umřít a nevíme, kdy a jak.
Eda Kriseová

Bůh je láska. K sobě, k lidem, ke všemu. Má nás rád a každý náš čin je jeho projevem, jeho činem. Bez nás by nemohl být, je bytí samo a realizuje se skrze nás. Když ho nemiluješ, vzdáváš se jeho milosti a pak nemůžeš být šťastný ani úspěšný.
Eda Kriseová