Vallie286 Vallie286 oblíbené citáty

☰ menu

Život zanechává šrámy na každém z nás. A nikdo s tím nic nenadělá. Ale šrámy se mohou zahojit. A každý z nás může někomu pomoct.
Veronica Roth

Zjistila jsem, že lidé nejsou nic než vrstvy naskládané tajemství naskládané na sebe. Máte pocit, že je znáte, že jim rozumíte, ale jejich skutečné pohnutky zůstávají skryté, uzamčené v jejich srdcích. A tak nikoho nikdy skutečně nepoznáte, i když se někomu občas rozhodnete věřit. (Aliance)
Veronica Roth

Je tolik možností, jak být v tomhle světě odvážný. Odvaha někdy znamená položit život za něco důležitějšího, nebo za někoho jiného. Odvážný člověk se ve jménu vyššího zájmu někdy musí vzdát všeho, co dosud poznal, všech, které miloval. Ale někdy ne. Odvaha někdy znamená snášet bolest se zatnutými zuby a odžít si každý další den, který člověka dělí od lepšího života.
Veronica Roth

Krajina kolem připomíná větu, kterou někdo přerušil a začal psát znova - jedna část vlaje ve větru a čeká na své dokončení, a druhá jako by jí protiřečila. (Aliance)
Veronica Roth

Každá lidská bytost má právo na svá tajemství.
Veronica Roth

Nejde o to, ničeho se nebát. To ani není možný. Jde o to, naučit se svůj strach ovládat a nenechat ho rozhodovat za sebe. - Divergence
Veronica Roth

Žádný člověk nemůže vědět, jestli něco dokáže, dokud se neodváží skočit.
George R. R. Martin

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

"... mysl potřebuje knihy, tak jako meč potřebuje brus, pokud má svoje hrany udržovat nabroušené." Hra o trůny
George R. R. Martin