michaeladop michaeladop oblíbené citáty

☰ menu

A jsem v pohodě i potom, když se tiskneme jeden k druhýmu, jako by se svět kolem nás právě nerozpadl a pomalu se neskládal kousek po kousku, nádech po nádechu...jeden nádherný úder srdce po druhým zpátky. - Bailey, str. 262-263
Jenn Bennett

Ne, rostliny a lidi. Rostliny musíš milovat, aby přežily. Pro lidi to platí taky. Od narození musíme spoléhat na rodiče, že nás budou milovat natolik, aby nás udrželi naživu. A když nám rodiče dávají najevo správnou lásku, stanou se z nás lepší lidi. Když nás ale zanedbávají… (Lily, Námi to končí)
Colleen Hoover

Kdyby ses v budoucnosti... nějakým zázrakem... cítila na to znova se zamilovat... zamiluj se do mě. Pořád jsi můj nejoblíbenější člověk na světě, Lily. A vždycky budeš.
Colleen Hoover

Každý člověk někdy chybuje. Lidský charakter neurčují chyby, které děláme. Určuje ho to, jak se k těm chybám postavíme, jestli se z nich poučíme, místo abychom se je snažili omlouvat. (Lily, Námi to končí)
Colleen Hoover

Úsudek lze vyvrátit, předsudek nikoli. (Pýcha a předsudek)
Jane Austen

Ohlížej se nazpět jen tehdy, přináší-li ti to potěšení. (Pýcha a předsudek)
Jane Austen

Nemohu určit hodinu ani místo, ani pohled, ani slůvko, které to způsobilo. Je to už příliš dávno. Byl jsem v tom až po uši, než jsem si vůbec uvědomil, co se stalo. (Pýcha a předsudek)
Jane Austen

Manželství je vždycky sázka do loterie. (Pýcha a předsudek)
Jane Austen

,,Je rozdíl mezi pýchou a hrdostí, ač se obě tato slova často užívají. ...Hrdý člověk nemusí být ještě pyšný. Hrdost se týká spíš toho, co si sami o sobě myslíme, pýcha toho, co si přejeme, aby si o nás mysleli druzí.´´ (Pýcha a předsudek)
Jane Austen