knihomol5555458 knihomol5555458 oblíbené citáty

☰ menu

,,V čem ale spočíval ten rozdíl? Dále, kdo rozhoduje o tom, kdo má mít na sobě pruhované pyžamo a kdo uniformu?" (Chlapec v pruhovaném pyžamu)
John Boyne

Čeština je krásná řeč. Ona má obrovskou plejádu slov pro obyčejný věci. Třeba kulaťoučké jablíčko. To neřeknete jinou řečí. Angličan musí říct “a litte round apple“, malé kulaté jablko…. Tomu přece chybí barva i vůně.
Jan Werich

Bůh stvořil člověka, ale nedal si to patentovat, a tak to teď po něm může dělat kdejakej blbec.
Jan Werich

Nejtěžší zkouškou lidské statečnosti je, když člověk zůstane sám.
Jules Verne

Co umíme, naučili jsme se od někoho, a udati hranici mezi napodobováním a původním tvořením zůstane věčně nemožno. Nejznamenitější umělci často užili patrně cizích myšlenek, aniž jim to na újmu vzato býti může.
Karel Havlíček Borovský

Je to zvláštní, ale když máte z něčeho hrůzu a dali byste cokoli, abyste zpomalili čas, zjistíte, že bývá jeho nepříjemným zvykem ubíhat ještě rychleji.
Joanne Rowling

Odpuštění. Naděje. Čistý list. Nová šance. Většina lidí ji promarní, dělají dál celý život stejné pitomé chyby, vždycky si najdou nějakou omluvu pro to, že něco zvorali. Sami si to neuvědomují, přinejmenším se tak tváří, ale prohrají, ještě než odstartují. Protože jim chybí vůle. - Syn
Jo Nesbø