Johanka910 Johanka910 oblíbené citáty

☰ menu

Nejkrásnější a nejsladší dny nejsou ty, ve kterých prožíváme nádherné a báječné a vzrušující příhody, ale takové, které nám přinášejí prosté malé radosti a tiše plynou jeden za druhým jako kuličky v růženci. (Cesta za velkým snem)
Lucy Maud Montgomery

Nedopusťme, abychom se někdy báli věcí, které přináší život. Buďme odvážní a podnikaví a věřme v úspěch. Tancujme a přijměme život takový, jaký je, ať už to bude moře starostí, tyfus nebo dvojčata!
Lucy Maud Montgomery

Zo skúsenosti viem, že si možno takmer vždy spríjemniť život, ak sa pevne rozhodnete, že si ho chcete spríjemniť. (Anna zo Zeleného domu)
Lucy Maud Montgomery

Těšit se na něco, to je půlka radosti, kterou z toho máme. Nemusíme všeho dosáhnout, ale nikdo nás nemůže připravit o požitek z toho, na co se těšíme. (Anna ze Zeleného domu)
Lucy Maud Montgomery

Som taká šťastná, že žijem vo svete, kde sú októbre.
Lucy Maud Montgomery

"Myslela jsem si, že by se knížky o Anně Shirleyové mohly líbit -náctiletým dívkám, ale přišly mi dopisy ze škol, od prarodičů, vysloužilých vojáků z Austrálie, mladých kluků, dívek z Indie, misionářů z Číny, premiéra Velké Británie - ti všichni mi psali, že milují Annu a její příhody." (LMM´s Journal)
Lucy Maud Montgomery