Ishmael Ishmael oblíbené citáty

☰ menu

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn! = Ve svém domě v R'lyehu mrtvý Cthulhu čeká a sní!
Howard Phillips Lovecraft

A já nyní slyšel jeho hlas, jak se zvedá, roste, hřmí v planoucím světle, a jak jsem padal, ta zář stoupala a stoupala, až se převalila přese mě v ohnivých vlnách. Klesal jsem do hlubin a slyšel Krále ve žlutém, jak šeptá mé duši: "Je strašné padnout do rukou živému bohu!"
Robert W. Chambers

CAMILLA: Vy pane, měl byste sejmouti masku. CIZINEC: Skutečně? CASSILDA: Skutečně, je na čase. Své přestrojení jsme odložili všichni, až na vás. CIZINEC: Přišel jsem bez masky. CAMILLA: (Zděšeně stranou Cassildě) Bez masky? Bez masky! (Král ve žlutém, dějství první, výjev druhý)
Robert W. Chambers

Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by zasloužili žít. Můžeš jim snad dát život? Tak nesuď, kdo má zemřít a kdo žít.
J. R. R. Tolkien

Náš svět je tajemné zrcadlo. Každému se rozbije na tisíce střepů. Ty střepy jsou naše příběhy, to jediné, co doopravdy vlastníme. Skládám je do svých knih a v jejich odrazu hledám sám sebe. Střepy mě zraňují, když přitom spěchám. Pracuji tedy klidně. Vím už, že to své zrcadlo nestihnu nikdy složit.
Rudolf Krautschneider

Pokoušel jsem se Kraj zachránit, a nakonec zachráněn byl - ale ne pro mne. Tohle se stává často, Same, když jsou důležité věci v nebezpečí - někdo se jich musí vzdát, musí je ztratit, aby ostatním zůstaly. (Frodo, Návrat krále)
J. R. R. Tolkien

Nejpodivuhodnější věci bývají ty, o kterých se nedá mluvit; hluboko vryté vzpomínky nemají pomníků.
Herman Melville