Annkag Annkag oblíbené citáty

☰ menu

Ten, kdo nedokáže v nouzi zahodit poklad, je spoután. (Aragorn)
J. R. R. Tolkien

Ne všichni, kdo bloudí, jsou ztraceni.
J. R. R. Tolkien

Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.
J. R. R. Tolkien

Je našou povinnosťou vyplieniť z polí zlo, aby tí, čo prídu po nás, mohli orať čistú zem. To, aké budú mať počasie nezávisí od nás.
J. R. R. Tolkien

Ať ten, kdo neviděl padat noc, ještě neslibuje kráčet tmou. (Společenstvo prstenu,Elrond)
J. R. R. Tolkien

„Neříkám neplačte, protože ne všechny slzy jsou ke škodě.“ (Gandalf, Návrat krále)
J. R. R. Tolkien

" Smrt je jen další cesta, kterou musíme jít."(Gandalf, Návrat krále)
J. R. R. Tolkien

„Není to dobrý pocit - vědět, že si svrchovaně zasloužíme označení zrůda. Je lepší chovat se laskavě, než se pak cítit provinile.“ (Hostitel - Jared)
Stephenie Meyer

„Čím to bylo, že po lásce lidí jsem toužila mnohem víc než po lásce svého vlastního druhu? Snad tím, že byla vrtošivá a vzácná? Duše nabízely lásku a pochopení všem. Netoužila jsem po něčem víc? Láska byla složitá, měla záhadná pravidla; někdo ji dostal zadarmo, jako Jamie, někdo si ji musel vysloužit trpělivostí a dřinou, jako Ian, nebo byla k uzoufání nedosažitelná, jako v Jaredově případě. Nebo je to všechno ještě jednodušší? Co když jde jen o to, že jako lidé umí vášnivě nenávidět, umějí stejně i bezvýhradně a ohnivě a z celého srdce milovat? Sama jsem nevěděla, proč tolik prahnu po lásce, zato teď, když jsem ji měla, mi bylo jasné, že stojí za všechnu tu dřinu a nebezpečí a utrpení, které jsem musela podstoupit. Láska byla všechno.“ (Hostitel - Poutnice)
Stephenie Meyer

,,Nedokážu žít ve světě, ve kterém nejsi ty."
Stephenie Meyer

Skutečný život je zlý. Je krutý. Kašle na hrdiny a na šťastné konce a na to, jak by věci měly být. Ve skutečném životě se dějí nehezké věci. Lidé umírají. Prohrávají. A často vítězí zlo.
Darren O'Shaughnessy

Pokud lidství ukáže záda teď, bude to navždy.
Darren O'Shaughnessy

"Jsem svět sám pro sebe. Svět ze samých pavučin a krve. Démonů a mrtvol. Zlých snů a děsu. Od téhle noci dál se tenhle svět bude jmenovat... můj domov." Demonata
Darren O'Shaughnessy

Co určuje běh lidského života? Řada náhodných událostí, jež člověk neovládá, nebo kosmická tíže, která ho mimovolně dovleče tam, kam má?
Jo Nesbø