Arsi007 Arsi007 komentáře u částí děl

☰ menu

Hra ozvěny

Nejlepší povídka z celé knihy, co se zadaného žánru (= povídka) týče. Výborný úvod, promyšlený příběh, zakončený závěr. Ostatní povídky mi přišly spíše jako prolog pro celou knížku, ovšem tady bylo vše perfektně zakončené a nechyběla ani příjemná dávka napětí :-)

28.11.2016 5 z 5


Scestí

Jedna z nejzajímavějších povídek z celé knihy, co se týče námětu. Jen by to chtělo trošičku originálnější zakončení a ne tak prvoplánové a trochu kýčovité, jaké autorka vymyslela. Četla se však velmi dobře.

28.11.2016 4 z 5


Máš to v krvi

Povídka se četla perfektně, prostředí bylo moc hezky vykreslené a nebylo těžké se vžít ani do hlavní hrdinky. Jen ten konec byl trošičku moc uspěchaný. Chápu, že nějak se příběh zakončit musel, nicméně bych uvítala rozepsání povídky s jiným koncem a objasněním genetické chyby v krvi a jakou vlastně představují tito lidé hrozbu pro společnost :-)

27.11.2016 4 z 5


Srdcetep

Vůbec bych se nezlobila, kdyby byla povídka rozepsaná do celé knihy jako motivační zamilovaný román pro náctileté. Snad se někdy dočkáme :-)

27.11.2016 4 z 5


Pokud přežiju

Velmi zajímavý námět o geneticky divergentních, kteří jsou schopni "žít" ve virtuálním světě jako by v něm opravdu byli a o zneužití jejich dovedností k prospěchu a zábavě elity. Moc hezká povídka, která patří v knize určitě mezi TOP nejlepší.

27.11.2016 4 z 5


Tma v tichém světě

Perefktní námět o světě, ve kterém již není potřeba slov a lidstvo díky technologiím (tak jsem to alespoň pochopila já) dospělo k propracovanému systému gest. Kam se ale poděla hudba a literatura a proč je ten, kdo mluví hrozbou? To by mě vážně zajímalo a ráda bych si přečetla pokračování :-)

27.11.2016 5 z 5


Komplikovaný porod

Perfektní prolog pro celou knihu, která by mohla pokračovat životem Viktorie a toho, jak hrozba nákazy změnila svět. TOP 3 v Divergent Czech si určitě povídka zaslouží :-)

27.11.2016 5 z 5