Veronika52 Veronika52 komentáře u knih

☰ menu

Regáči Regáči Helena Beránková

Kniha Regáči je o čtyřech přibližně dvanáctiletých dětech - třech klucích a jedné holce - které zažívají nebezpečná dobrodružství, při kterých jde jiným o život a děti se snaží v těchto situacích pomoct. Děj se odehrává v Praze a okolí, např. na dětském táboře, ve škole nebo při skautském závodě.
Všechny kapitoly byly zajímavé a většinou i hodně dramatické, např. kapitola Závod, Náledí nebo Povodeň, ve které jsme se seznámili s hrdiny. Některé kapitoly byly možná až moc detailní a citlivým povahám by nemusely udělat dobře, třeba Bolest, ve které se hrdinka příběhu Lucka sebepoškozovala řezáním.
Doporučujeme všem, kteří mají rádi napínavé příběhy ze života a nemají strach z těžkých témat.
Elis, Adam, Luděk, Julča a Anet ze ZŠ Montessori Louny

28.02.2023 4 z 5


Regáči Regáči Helena Beránková

(SPOILER) Tuto knížku jsme četli ve škole na čtenářské dílně.
Je o čtyřech kamarádech (Robertovi, Erikovi, Gabče a Adamovi) ve věku 12 až 14 let, kteří se seznámili na letním táboře a začali si říkat Regáči, což je zkratka jejich křestních jmen. Zažívají spolu různá dobrodružství, při kterých zachraňují životy. Děj se odehrává v přítomnosti na různých místech v Praze a okolí.
Hodně nás zaujala kapitola Bolest, ve které vystupuje dívka jménem Lucka a ta se sebepoškozuje (= ubližuje svému tělu). Zajímavá byla i kapitola Povodeň, ve které se hrdinové seznámili a zachránili v rozvodněné řece štěně.
Knížku bychom doporučili klukům i holkám od 9 let (protože řeší závažná témata), kteří rádi čtou dobrodružné příběhy ze života. Příběhy nejsou moc složité, dozvěděli jsme se několik nových informací o tématech jako narkomanství, jak to funguje při povodních a pod., jen časem už začaly být příběhy trochu jednotvárné.
Marek, Martin, Adam, Ela, Vojta, Maty, Jeník, Filip, Lucka, Lea, Lidka a Emma ze ZŠ Montessori Louny

31.01.2023 4 z 5