uzivatel89193
Přečteno do ČV a nelituji. Určitě si přečtu další. Mám moc ráda detektivky, ve kterých kromě vraždy je i kus lidskosti, popisy lidiček, přírody kolem... a v této knize jsem to všechno našla.
Zajímavá knížka se spoustou zajímavých informací. Poutavé (většinou) námořnické vyprávění psané s láskou k moři. Jen mi vadila naprosto příšerná sazečská práce. Technická redakce asi zrovna spala, když šla kniha do tisku!
Tahle série mě baví. Jenom mi někdy leze na nervy věčný nespokojenec Jacob. Ale na druhou stranu bez něj by to nebylo tak napínavé.
Po četbě téhle knížky jsem, poněkolikáté, opravdu ráda, že naše zdravotnictví je i přes všechny své problémy pořád na vysoké úrovni. Chvílemi na mě padaly chmury, kdo se o ty chudáky nezletilé matky, HIV pozitivní a drogově závislé postará. Vím, že těmito lidmi leckdo opovrhuje a nechápe, proč se za ně utrácí peníze, ale pořád to jsou lidé. Navíc spousta z nich se už HIV pozitivní a s různými závislostmi narodila.
Jen mi v knize chybělo trošku optimismu a naopak mi tam přebývali milenci...
Četlo se to celkem dobře. Jde o neobvyklé zpracování známého příběhu.
Poutavý příběh o životě v přelomové době. Nájezdy Vikingů, boje o moc mezi šlechtou a králem v Anglii, počátky Francie, jak ji známe dnes a do toho život "obyčejných" lidí.
Follett vsadil na svůj osvědčený scénář a opět mu to vyšlo. Chudý kluk, silná šlechtična, velká protivenství a nakonec šťastné finále. Jen mi vadí, jako v minulých knihách, že padouchům to prochází tak dlouho.
Jinak se to četlo moc pěkně a těším se někdy na další díl.
Stejně jako předchozí díly, i tento byl čtivý a plný překvapení. Už se těším na další díl.
Pěkný náhled na fungování společnosti ve 14. století. Místy mi chybělo nějaké zakončení příběhu, např. jestli se někdy našla matka Dora, zda se dočkal Johančin muž řádného pohřbení,....
Vzhledem k tomu, že mým nej autorem historických detektivek je František Niedl, tak asi nebudu spokojená s nikým jiným :-)
Tak tohle jsem moc nechápala. Muž, který se chová jako malý kluk, kterému vezmou hračku. Žena, která se snaží vychovávat dospělého muže. Litry alkoholu na duchovní cestě, výsměch druhému, když se něčeho bojí, ponižování, kázání o správné výchově,..... A nakonec zasnoubení. Jako vážně? No, tak hodně štěstí na společné cestě životem.
Tak tohle mi fakt nesedlo. Kdyby bylo hlavním hrdinům víc, tak možná bych to dala snáz. To se nám autorka ( podle fotografií XXXL Otka!!) snaží nakecat, že v USA je v pohodě mít opakovaně sexuální styk ve čtrnácti letech!?! A v sedmnácti "ojet" jen tak pro zábavu každého, kdo je zrovna při ruce? Uznávám, že dnes je norma i u nás jinde, než za mého mládí ( a je to mnohdy dobře), ale co je moc, to je moc!
Realistické popisy Vídně 19. století, zvrácené vraždy, trocha egyptského tajemna a sympatické postavy, které mi přirostly k srdci už v prvním díle. Opět skvěle napsáno.
Na mně to bylo moc akční a chvílemi jsem nechápala morálku některých osob.
Občas mrazivé svědectví o naprosto odlišné kultuře. Jsem šťastná, že žiji v naší západní kultuře.
No, tak pár vtipných hlášek by se našlo, ale jinak slabota slabá.
Velmi rozsáhlé dílo o Egyptě za vlády 18. dynastie faraonů. Klasika, která je stále aktuální. Čtivé, poučné a chvílemi i zábavné.
Na první pohled mrzout a protiva Ove se ukáže být úžasným dobrákem s "velkým" a velkým srdcem. Nádherná knížka k zamyšlení, napsaná s lehkým humorem, nadhledem a hlubokou životní moudrostí. Mohu jen doporučit.