tes.nik tes.nik komentáře u knih

☰ menu

Osada Osada Kir Bulyčov (p)

Velmi poutavé pokračování prvního dílu Slyšel jsem zemi.. Obsahuje vlastně i tento díl plus pokračování. Opět napínavý děj, spousta zvratů, obyvatelé osady použijí veškerý um, znalosti a vytrvalost k tomu, aby se dostali k průzkumné skupině, jež skýtá naději na cestu domů.

Zaslouží si plný počet bodů..

24.04.2019 5 z 5


Azazel Azazel Isaac Asimov

Tato kniha je trochu jiná, než zbytek Asimovy tvorby. Je to spíš fantasy, řekl bych a vtipným způsobem pomocí fiktivního dialogu dvou přátel pojednává o trpaslíkovi, který je schopen plnit lidská přání. Celá komičnost situace je založena na faktu, že trpaslík plní přání doslova, neznajíc souvislosti, jež jsou lidem samozřejmé. Pěkné oddechové počtení. Ale nazařadil bych ho do klasického sci-fi.

11.04.2019 4 z 5


Zepelín na Měsíci Zepelín na Měsíci Ondřej Neff

Soubor povídek, velice pestrých. Pěkně promyšlené, leckdy velmi překvapivé až trochu absurdní rozuzlení. V něčem mi trochu připoměly povídky autora Isaaca Asimova s názvem Azazel. Odehrávájí se v různé době, jsou nápadité.

11.04.2019 4 z 5


Slyšel jsem Zemi... Slyšel jsem Zemi... Kir Bulyčov (p)

Pěkně a srozumitelně psané sci-fi . Odehrává se na jiné planetě, kdy s vesmírnou lodí nouzově přistane hrstka lidí a snaží se vnovém prostředí přežít, přizpůsobit se novým podmínkám, zároveň však neztratit kulturní zvyky, jenž si s sebou nesou ze Země.
V roce 2015 vyšla Osada, terá obsahuje i pokračování...

11.04.2019 4 z 5