silviai0aA silviai0aA komentáře u knih

☰ menu

Nelám mi krídla Nelám mi krídla Kristína Ježovičová

Na začiatok musím povedať, že tá obálka, to je absolútne boží. To proste musíte vidieť, omakať si to.

A teraz ku knihe.
Postavy sú vykreslené fakt skvele, celý ich charakter, to, akí sú, je ozaj skvele opísaný. Málokedy je vidieť, že autor tak skvele popísal postavy, akoby ste ich takmer vy sami poznali osobne. Bravúrne zvládnuté.

A k tomu deju... Sú to proste teenagers... Proste majú pocit, že ich nikto nechápe. Dafné je taká postavička, s tým jej príbehom, hodne smutná. S Dominikom sú to proste dve úplne odlišné postavy. Ona je úplne extra svojská, Dominik je tiež svojský, ale úplne iným spôsobom. Páči sa mi, že má obsedantne-kompulzívnu poruchu. Príde mi, že ju má hodne ľudí, ale moc sa o tom nehovorí, takže ... Páči sa mi, že tu niečo také je a že je to opísané fakt dobre. Cez celú knihu je to krásne rozvinuté. Dozvedáme sa veci o oboch dvoch hlavných hrdinoch, o ich rodinách, ale i o vedľajších postavách. Což je znovu skvelé, páčilo sa mi, že tu vedľajšie postavy neboli upozadené. Mnohé z nich boli tuším v knihe Nelám mi srdce, ku ktorej sa tiež budem musieť dostať. Po tomto si ju fakt strašne moc chcem prečítať.

Dobre, ideme ďalej ... Tie Dafné lži sú proste extrémne. To mi príde trochu moc, ako si niekto môže takto vymýšľať, ale zároveň je to fakt realistické, pretože takí ľudia proste fakt existujú. Ale toto boli klamstvá fakt veľkých rozmerov. Obrovských.

Páči sa mi, ako sa pomaly buduje puto a vzťah medzi Dominikom a Dafné. Je to také roztomilé a pekné, ako sa dvaja ľudia najprv nepoznajú a ako sa zoznamujú a spoznávajú viac, začína im na sebe záležať a začínajú sa mať fakt radi. Toto bolo fakt pekné.

K záveru chcem povedať, že táto kniha fakt stojí za to, aby ste si ju prečítali. Číta sa fakt mega rýchlo, ja som to mala za dva večery. Táto kniha vás trochu šokuje, trochu vyvedie z miery, ale hlavne si vás príbeh získa.

08.11.2023 4 z 5