PeaZeem PeaZeem komentáře u knih

☰ menu

Versailles – Králův sen Versailles – Králův sen Elizabeth Massie

Nedoporučuji tuto knihu těm, kteří neznají seriál. Seriál je úžasný, jeden z nejlepších, co znám. Napsat knihu na motivy tohoto seriálu se mi zdá jako úžasný nápad, tady se to ale vůbec nepovedlo.
Celá kniha je doslova pouze přepsaný děj seriálu (seriál jsem viděla několikrát, takže když jsem četla knihu, věděla jsem, co budou jednotlivé postavy říkat a jak se budou chovat). Je to prostě úplná kopie seriálu převedená do knižního formátu. Scéna za scénou, rozhovor za rozhovorem. Kniha zachycuje první sérii seriálu, která má 10 dílů a v knize je 10 kapitol, každá za jeden díl.
Mně se kniha líbila a užila jsem jí, protože jsem fanoušek seriálu a díky knize jsem si lépe uvědomila a pochopila některé momenty, které v seriálu třeba nebyly vysvětleny. Ale radši se první podívejte na seriál, jinak získáte z celého příběhu špatný dojem.

27.10.2017 4 z 5


Dcery pana Darcyho Dcery pana Darcyho Elizabeth Aston

Úžasná knížka, celou dobu jsem si říkala, jak to s Camillou asi dopadne. Postava nejstarší dcery Letitii se mi moc nelíbila, i když vím, že byla nejstarší a musela dávat na své mladší sestry pozor, Letitia mi přišla hrozně protivná. Zato Alethea byla úžasná, byla bych ráda přečetla nějakou knihu, jak to s ní bylo dál.

10.01.2015 5 z 5