Nikča583 Nikča583 komentáře u knih

☰ menu

Puto Puto Anna Todd

Skoro nikdy nebývám kritická ke knížkám, ale tady si nemůžu pomoct..Celá série After pro mě byla něco neuvěřitelného, od první věty prvního dílu jsem věděla, jak mě tato série bude bavit. A taky bavila, strašně moc. Místy jsem až nemohla dýchat, jak jsem příběh prožívala spolu s hlavními hrdiny. První tři díly, jsem přečetla během chvilky, až tak mě ten příběh pohltil a nemohla jsem se dočkat na díl poslední. To jsem ale netušila, jak si autorka s příběhem poradí.

Vždycky jsem milovala Hardina, kdo by ho nemiloval? Krásný, potetovaný kluk, který je hajzlík, ale pro svou lásku udělá cokoliv. Všechno, co dělal a jak se choval mi dávalo smysl. Ale na druhou stranu Tessa? Byla to pro mě bojovnice. Prostě správná hlavní hrdinka, která miluje tak moc, až jí to ubližuje (Ale její chování v posledním díle?). Všechno tohle mi sedělo a milovala jsem to, i když mi to někdy lezlo pěkně na nervy. Nebudu se ani zmiňovat o neustálých rozchodech, u kterých jsem někdy taky pěnila. Vždycky stejný vzorec: Hardin něco udělá, Tessa řekne, že už je konec a během několika dnů se dají zase dohromady...achjo..Ale všechno tohle jsem přehlížela a když se nad tím zamyslím, ani mi to tak moc nevadilo, prostě to k tomuhle příběhu pasovalo.

A konečně se dostávám k poslednímu dílu...Na začátku je Hardin na dně a spisovatelka používá už zmiňovaný vzorec. Potom si na dno sahá i samotná Tessa a Hardin se opět snaží všechno urovnat. Samozřejmě Tessa říká, jak je jejich vztah jenom o ubližování, i přesto se Hardina drží zuby nehty. (V této knize mi Tessa lezla nehorázně na nervy. Hardina jsem začala milovat ještě víc než jsem milovala). Hromada stránek tohoto tématu než si Tessa konečně uvědomí, co jejich vztah znamená. A potom odjede? Vidí se za pár měsíců a Tessa vidí jak strašně moc se Hardin změnil. Pořád nechápu důvod jejího útěku. Ale ta stavba za dva roky? Omlouvám se, ale tohle je, jak už jsem četla, přitažené za vlasy. A vůbec fakt, že si najednou Tessa uvědomí, jak Hardina strašně miluje až na této svatbě? Tohle bylo tak strašně zlý..A už vůbec se mi nelíbilo, že jsme si ani nezasloužili znát jméno jeho manželky. Vždyť by to zabralo jeden malý odstavec. Vadilo mi oslovení "Landonova manželka". Chybělo mi vysvětlení ohledně jejich svatby. Tolik tam toho nebylo a to mě strašně moc mrzí. Tohle nám Anna mohla dopřát..

Mnozí z vás se mnou určitě nebudou souhlasit, ale bylo tam toho tolik, co mě štvalo. I přesto dávám této knize 4*, hlavně za změnu Hardina. Celou sérii hodnotím jako 10*, protože to opravdu strašně miluju. Nebýt posledního dílu, miluju to ještě víc. Jestli váháte, jestli si sérii přečíst, tak vám říkám, že není nad čím váhat. Tohle si prostě přečíst musíte.

25.12.2017 4 z 5