miichaaeelaa miichaaeelaa komentáře u knih

☰ menu

Nalezení ztracené Marty Nalezení ztracené Marty Caroline Wallace

Pro mě to byla zvláštní kniha. Zvláštní příběh Marty, která je vychovávaná nevlastní matkou a pátrá po tom, kým opravdu je.

06.02.2021 3 z 5


Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Připadá mi, že si autor vzal moc velké sousto. Kniha není špatná, ale s předchozími díly se to opravdu nemůže srovnávat.
Prvních 140 stran se nic zajímavého nedělo a z ničeho nic se to rozjelo takovým způsobem, že jsem se nedokázala odtrhnout. Najednou jsem četla skvělé pokračování původní trilogie. Bohužel to byla jenom chvilková domněnka.
Postavy se chovaly divně - Lisbeth, která si střežila své soukromí a vše pořádně promýšlela, začala jednat bezhlavě. Že má zázračné schopnosti a vyjde ze všeho živá, jsme se mohli přesvědčit už v Dívka, která kopla do vosího hnízda. Takže mě některé pasáže vůbec nepřekvapily a dopředu jsem věděla, jak to skončí.
Mikael během chvilky poznal někoho, o kom předtím nic nevěděl, neznal dokonce ani vzhled dané osoby. Jeho vyhoření se také celkem brzy vyřešilo. Informace do tolik potřebného článku se mu začaly sypat z každé strany.
Některé postavy byly přímo geniální a znali podrobnosti tajných záležitostí. Nebo mohly zabránit něčemu velkému a nezasáhly.

18.04.2020 2 z 5


Miami Blues Miami Blues Charles Willeford

Začátek byl fajn. Dost mi vadil vztah mezi Susie a Fredym. Příběh nebyl zajímavý a ke konci mi to připadalo, že se autor rozmyslel a potřeboval narychlo knížku ukončit. Čekala jsem něco jiného.

10.03.2020 2 z 5