m42komar m42komar komentáře u knih

☰ menu

Boss Babiš Boss Babiš Jaroslav Kmenta

Silná káva. Mít to v jednom paklu, tak máte strach z dalších voleb a přemýšlíte o emigraci do Ugandy. Až na poslední doušku vcelku beznadějné, depresivní a děsíte se citátu, že každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží.
Literárně jsem se v druhé polovině lehce občas ztrácel. Asi není od věci si předem něco nastudovat o Mrázkovi, Pitrovi, atd. Klobouk dolů aneb díky autorovi za jeho práci.
Posloucháno jako audiokniha.

09.02.2022 4 z 5


Autobiografie jednoho lháře Autobiografie jednoho lháře Graham Chapman

"Tak se stalo, že jsem vkráčel do lékárny pana Timothese Whitese, na sobě kobercové pantofle, punčochy, potištěné dámské letní šaty doplněné falešným poprsím, plukovnickou blůzu, čepici a knír, a požadoval jsem dávku jehel, stříkaček a vody pro injekce schválené v Britském faramaceutickém kodexu. Dámy za výdejní přepážkou na mě hleděly se špatně skrývanými pochybnostmi. Magistra poukázala na to, že takové zboží mohou prodávat pouze na řádný lékařský předpis. Rychle jsem vysvětlil, že je to zcela v pořádku, a řekl jsem, ať si mě vyhledají v registru lékařů."
Jestli se u jednoho z Monty Pythonů surrealismus skupiny prolínal s životním stylem, tak to byl Graham Chapman. Kupodivu vcelku málo prostoru je věnováno tvorbě létajícího cirkusu. O to víc však osobním peripetiím jednoho z autorů (přece to nebude psát sám), poznámkám pod čarou, které by si zasloužily souborné vydání, případně zcela nesmyslným textům.
Pozn.: Vůbec nevím, jak bych knihu hodnotil neznaje Pythony od A do Z.

05.02.2022 5 z 5


Andykódy Andykódy Andy Bureš

Já to četl a pak to hodnocení nejde jinak. Pochopitelně by se to dalo udělat větší, ale tak by to pak nemohlo být takhle a ty myšlenky. Nejspíš a já bych se tomu nebránil, uvažujeme, jak tohle napsat šlo. Básně. Tenhle výkřik nesmyslů snad podtrhne jak absurní době žijem a to abychom holdinge děkuji moc.

28.01.2021 5 z 5