Lukyn.Smile Lukyn.Smile komentáře u knih

☰ menu

Generace velkého třesku Generace velkého třesku Gary Russell

Druhá kniha kroniky půvabu o proti té první působila více jako kniha, ale do universa Doctora Who mi vůbec nezapadala. Napočítal jsem celkem 8 postav a žádná z nich nebyla nějak rozvětvená a nebo alespoň nevím zajímavá. Dále mi přišel velice rušivý pokus autora o humor, ve stylu D. Adamse, při popisu nových míst, nebo postav. Nemělo to žádnou přidanou hodnotu, když postavy byly naprosto nezajímavé.
Chyběly mi dialogy s Doktorem a ani příběh mě nebavil a tak jsem se od půlky knihy jen nudil.

11.09.2019 1 z 5


Královská krev Královská krev Una McCormack

Z počátku je kniha velice čtivá hlavně díky slovním přestřelkám Doctora a Clary. Nějaká podobná scénka se objevila i v seriálu, takže to zase tak originální nebylo, ale potěšilo a to je hlavní.

S příběhem už je to horší, jakoby sama autorka nevěděla, co chce vlastně vůbec napsat a tak jednotlivé útržky příběhu odvypráví několika postavami. Postupně se ztrácejí jednotlivé charakteristiky mezi postavy a tak Vám kousky děje odvypráví stejným způsobem různé postavy.

Nakonec zanikne i charakteristika doktora a postupem času začnou postavy zpochybňovat své kroky a otočí ve svých úmyslech o 360 stupňů, takže tím škrtnou část příběhu, která je odvyprávěna nejméně třikrát.
Kniha je naštěstí docela krátká a tak druhá polovina knihy nedokáže čtenáři knihu znechutit. Problém je, že kniha nevyšla samostatně, ale je součástí trilogie, takže kazí tímto i celou trilogii.

03.09.2019 2 z 5