konvalinka22 konvalinka22 komentáře u knih

☰ menu

Hodiny z olova Hodiny z olova Radka Denemarková

Kniha je velmi rozsáhlá snad proto, že se vlatně jedná o rozbor současné společnosti nejen v Číně, v celém světě, ale i u nás. Knihu jsem četla velmi pozorně po celé dva měsíce.
I když se mi pomalu blíží osmdesátka, knihu jsem dočetla. Spisovatelku obdivuji pro její znalosti, odvahu a upřimnost s jakou je kniha napsána. O to více a s velkými obavami sleduji vývoj společnosti v našem státě, kde se drží ve vedení státu to, co tam v současné době je, a ještě k tomu zvoleno demokratickou většinou . To samo o sobě svědčí o stavu naší společnosti a je důvod obávat se o budoucnost dalších generací. Totalit, ve kterých se tato "horní garnitura" shlíží, jsme si snad již užili dost.
Radka Denemarková je podle mne jedinečná a obvzláště tato její kniha si zaslouží maximální ocenění.

29.06.2020 5 z 5


Na sever Na sever Martin Lipina

Cestopis, kterému se dá věřit. Velmi dobře se četbou sleduje cestování autora a jeho společnice po odlehlých končinách severu amerického kontinentu, zejména pak Aljašky a Kanady. Důležité a cenné jsou informace o současném životě lidí žijících v těchto končinách. Kniha mne velmi zaujala, jsem ráda, že jsem o ni doplnila svoji knihovnu.

21.04.2017 5 z 5