koblížek779 koblížek779 komentáře u knih

Mamutov Mamutov Michal Vaněček

Další dobrodružství profesora Arnošta Hejhulu navazijí na první díl. Tentoktát se děj odehrává v pravěku. Vtipná kniha plná nádherných obrázků.

16.02.2025 5 z 5

Cirkus Lucifer Cirkus Lucifer Jason Dark (p)

Čteno po mnoha a mnoha letech, kdy tyto příbhy vycházely každých čtrnáct dní ve stánku, tehdy jsem tyto knížky hltal. Dnes vzpomínka na dětství. Ale číst se dají....

Zvonilka a tvor Netvor Zvonilka a tvor Netvor Walt Disney

Knížka o víle Zvonilce a jejich přátelích a tvorovi Netvorovi a záchraně Hvězdného údolí. Dcera mi ji četla před spaním.

16.02.2025 5 z 5

Praha 1985: Zlato z domácího šampionátu Praha 1985: Zlato z domácího šampionátu Tomáš Procházka

Útlá knížka rozhovorů s našimi strůjci tehdejšího úspěchu - brankářem Jiřím Králíkem, Pavla Richtera a dalších...

15.02.2025 5 z 5

Prvních dvanáct příběhů Čtyřlístku: 1969-1970 Prvních dvanáct příběhů Čtyřlístku: 1969-1970 Ljuba Štíplová

Joo Čtyřlískty to bylo moje dětství

15.02.2025

Upírův pomocník Upírův pomocník Darren Shan (p)

Další Darrenovy příhody tentokrát v Circo Monstruozo.

Hejkalov Hejkalov Michal Vaněček

Humorná knížka o profesorovi Hejhulovi a jeho setkání s Hejkaly. Vtipná knížka s nádhernými ilustracemi.

Hlasy zločinu Hlasy zločinu Václav Janata

Třináct krimi přiběhů z podkástu Stopy zločinu pánů Kvasničky a Janaty převedeno do knižní formy, zajívou a čtivou formou. Doporučuji

09.02.2025 5 z 5

Může obsahovat ořechy Může obsahovat ořechy Jonathan Meres

Knížka o trablech kluka Norma

08.02.2025 4 z 5

Noc na Karlštejně Noc na Karlštejně Jaroslav Vrchlický (p)

Útlá knížečka při čtení mi běžel před očima děj filmu .

08.02.2025 4 z 5

Billy Super – Král vynálezců Billy Super – Král vynálezců Luke Sharpe

Příběh Billyho vynálezce unimíče a jeho další příhody s novým vynálezem. Knížka se dobře čte.

08.02.2025 5 z 5

Ďábelské kouzlo Ďábelské kouzlo Lynn Beach (p)

Čteno opět po letech, kniha se mi líbí. Jo, kde jsou ty doby kdy jsem si tuto sérii kupoval cestou do školy.

Ne každý vrah je zrůda Ne každý vrah je zrůda Josef Lottes

Kniha popisuje zločiny které se odehrály v bývalém Československu. Zajímavě a čtivě napsaná, doporučuji.

Tajuplné objevy Tajuplné objevy Arnošt Vašíček

Je to taková jednohubka před spaním. Knížky pana Vašíčka mám rád, vřele doporučuji všem kteří mají rádi tajemno a záhady všeho druhu.

12.01.2025

Tajuplné objevy Tajuplné objevy Arnošt Vašíček

Je to taková jednohubka před spaním. Knížky pana Vašíčka mám rád, vřele doporučuji.

12.01.2025

O bázlivém strašidýlku O bázlivém strašidýlku Zdenka Pšeničková

Dětská knížka plná obrázků, čteno před spaním, dětem se líbila.

11.01.2025 5 z 5

Válka začala v Mnichově Válka začala v Mnichově Jiří Dobrylovský

Zajímavá kniha o tom co by se "mohlo stát" kdybychom místo budování pohraničního opevnění budovali tankovou armádu. Kniha se dobře čte, zajívavé srovnání se skutečnou historií.

11.01.2025 5 z 5

Vynálezy pana Semtamťuka Vynálezy pana Semtamťuka Svatopluk Hrnčíř

Vzpomínky na dětství. Příběhy kdysi vycházeli v časopise Čtyřlístek.

07.12.2024 5 z 5

Generál šel na smrt Generál šel na smrt Robert Kvaček

Ve zkratce popsané osudy českého legionáře a předsedy protektorátní vlády.

07.12.2024 4 z 5

Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Štěpán Javůrek

Výborná kniha, přečteno na jeden zátah. Pan Javůrek ví jak čtenáře vtáhnout do děje. Doporučuji. Už teď se těším na pokračovíní.

06.12.2024 5 z 5