Kattynkaš Kattynkaš komentáře u knih

☰ menu

Lískový les Lískový les Melissa Albert

No... Upřímně.
Nemůžu říct, že by autorka neuměla psát. Píše velmi dobře a celá knížka je fakt čtivá, utíká velmi rychle. Opravdu jednoduše vás vtáhne do děje.
Samotná myšlenka na svět, a celkově příběh, je skvělá. Bohužel její realizace má hned několik skulinek. První věc: plynutí času je v obyčejném světě a ve Vnitrozemí jiné, což přivádí hned několik zádrhelů a spoustu otázek, které bohužel v knížce zodpovězeny nejsou (většinou). A tak jsem zůstala s hlavou plnou nejasností ohledně jednotlivých úkazů. Nehledě na to, že mi některé z věcí přišli s celou tou záležitostí ohledně jiného plynutí času nemožné. Vlastně... největší část mých námitek se točí kolem této záležitosti.
Další, co chci namítnout, je hlavní hrdinka. Je celkem sympatická a oblíbíte si ji, ALE je impulzivní a náladová a na lidi kolem sebe je bezdůvodně hnusná a mnohdy se za to ani neomluví, nemluvě o tom, že se s tím nesnaží nic udělat. Prostě to jen bere jako hotovou věc, se kterou nejde nic udělat. Jako vážně?!
Taky mě strašně mrzí, že autorka nedala víc prostoru Ellerymu (nebo jak se píše). Měl fakt potenciál a ona ho prostě odepíše a ahoj, měj se. A vážně mi ve zbytku knížky chyběl.
Abych jen nekritizovala, samotné příběhy jsou moc zajímavé a pěkné. Koukala jsem, že by měla vyjít i samotná knížka právě se všemi 12? příběhy. Tu bych si ráda přečetla.
Bohužel pokračování už nejspíš číst nebudu.
Tahle knížka ve mně nechala smíšené pocity. Na jednu stranu se mi líbila ta temná atmosféra, která se napříč knížkou vznáší, na druhou stranu všechno, co jsem do teď napsala...
Já osobně mám takové ty temnější příběhy ráda, ale pokud vy ne, tohle není ani za nic pro vás! Je to vážně morbidní a kruté a temné. (Což cením, atmosféra té knížky je prostě pecka.)
Za mě je to průměr 2,5*/5*

30.05.2019 2 z 5