Jari7 Jari7 komentáře u knih

☰ menu

Příručka pro život aneb zachraň se, kdo můžeš Příručka pro život aneb zachraň se, kdo můžeš Rudolf Doernach

Nepřipadá mi, že by kniha patřila do žánru psychologie. Je to praktický návod k životu, a obrací se na ty, kteří mají dost přetechnizovaného světa a obracejí se zpátky k přírodě a opravdovým prožitkům. Spíš je novou filozofií dneška a budoucna, protože v době zmítané krizí a narůstající chudobou nabízí konkrétní řešení pro každého.
Dříve nebo později, má-li lidstvo přežít, se musíme odvrátit od virtuálního světa opět k realitě, a to je spolupráce s přírodou, a budeme potřebovat znalosti a dovednosti, popsané v této knize.
Já už na té cestě jsem, a kniha mne v mnohém inspirovala, mnohé naučila a i potěšila, nebot dává naději.

19.06.2013 5 z 5


Z vody a ducha. Rituál, magie a zasvěcení v životě afrického šamana Z vody a ducha. Rituál, magie a zasvěcení v životě afrického šamana Malidoma Patrice Somé

Neobyčejně zajímavá kniha v mnoha vrstvách, četla jsem ji několikrát. Přiblížila mi naši vlastní dávnou historii, jako i pohled na naši evropskou kulturu zvenčí. Neobyčejné na knize je to, že ji napsal domorodec, který zná jak původní kulturu, tak i náš moderní svět. Jedno ze stěžejných témat je dospívání muže, což by i v naší kultuře potřebovalo upgrade. Kniha je napínavá, zajímavá a plná důležitých informací.

19.06.2013 5 z 5